Criteriul National

Intrebarile de la sfarsitul unui interviu

Intrebarile de la sfarsitul unui interviu
februarie 15
13:42 2018

Este o regula bine inteleasa ca nu trebuie sa parasiti niciodata un interviu fara a pune una sau mai multe intrabri pentru a afla ceea ce va intereseaza, dar nu este o regula general valabila, poate ca multi dintre noi aflam ceea ce ne intereseaza pe parcursul interviului.

Nu parasiti niciodata fara a pune o intrebare
Chiar daca ati dovedit ca sunteti mai mult decat capabil de jobul disponibil, avand propriile intrebari va vor ajuta sa controlati interviul si sa va aratati personalitatea, devenind in acelasi timp un candidat potrivit si interesant.

Este o oportunitate de a transforma un monolog intr-o discutie, lucru care ii va impresiona pe intervievatorii dumneavoastra, acordandu-va timpul necesar pentru a afla informatiile de care aveti nevoie.

Aratati ca sunteti interesat de companie Daca v-ati pregatit pentru interviu bine, ati facut probabil o multime de cercetari despre compania pe care ati sales-o, dar nu ati avut ocazia sa aduceti in dicutie acest subiect. Ei bine, acesta este momentul tau: gandeste-te la ceva interesant pe care l-ai vazut pe site-ul lor, poate in legatura cu logo-ul companiei, istoria sau misiunea  si puneti o intrebare captivanta.

Alte idei ar putea fi formarea unei intrebari in legatura cu concurentii, produsele sau obiectivele companiei pentru anul respectiv. Adresati intrebarile catre intervievator Daca primul dvs. interviu este cu un reprezentant HR sau cu un recrutor, mai degraba decat cu cineva din departamentul in care lucrati, trebuie sa adaptati intrebarile in consecinta si sa intrebati despre cultura companiei, procesul de angajare sau chiar si despre angajati.

Daca, pe de alta parte, aveti un interviu cu managerul de departament sau cu un membru al echipei la care doriti sa va alaturati, intrebrarile trebuie sa aiba cat mai mult legatura cu activitatea aleasa.

Evitati subiectele incomode
Chiar daca totul a mers bine pana in acel moment si este posibil ca acestia sa va ofere rolul, nu trebuie sa va grabiti, intreband daca sunteti angaat sau nu, cel mai bine este sa asteptati raspunsul la momentul potrivit. Desigur, poate fi greu sa pleci fara sa stii rezultatul atunci cand vrei intr-adevar locul de munca, dar asta e doar o parte din interviului de angajare.

O modalitate de a afla un raspuns este sa intrebati intervievatorul daca are vreo rezerva cu privire la capacitatea dvs. de a ocupa acest loc de muncaIninate de a intreba acest lcuru, asigurati-va ca persoana cu care discutati nu se va simti incomod sau va refuza un raspuns, veti observa cu siguranta personalitatea si comportamentul, iar in acest fel veti stii daca puteti adresa acest tip de intrebari.

Daca intervievatorul dvs. a parcurs deja toate intrebarile despre rol si companie, este bine, chiar si la indemana sa aveti cateva intrebari in legatura cu procesul de recrutare, cum ar fi urmatorul pas sau care este data de incepere a programului.

Asigurati-va ca pregatiti intrebari suficiente
O capcana comuna la un interviu este practicata de intervievator care isi doreste sa vada daca ai initiativa sau nu, iar in acest fel pregateste o lista mai scurta de intrebari, asteptand sa vada daca esti pregatit sau nu pentru continuarea discutiei.

Asigurati-va ca ati pregatit cel putin o lista de intrebari pentru a va acoperi in cazul in care acest lucru se intampla.

Iata 10 intrebari pe care le-ati putea pune la sfarsitul interviului dvs.
1. Ce puteti sa-mi spuneti despre activitate, in afara de ce este mentionat in descrierea jobului?
2. Cum masurati performanta pe aceasta pozitie?
3. Cum este oferit feed-back angajatilor?
4. Care este procentul angajatilor din firma care raman pe perioada lunga?
5. Care este cea mai mare provocare sau schimbare pe care compania a trebuit sa o faca recent?
6. Care va fi cea mai mare provocare pentru companie in anul urmator?
7. De cat timp lucrezi in cadrul acestei companii?
8. Ce iti place cel mai mult la acest job?
9. Care este urmatorul pas in procesul de angajare?
10. Cand o sa primesc un raspuns?

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro