Criteriul National

Învățăm „politica ” de la televizor ?

Învățăm „politica ” de la televizor ?
decembrie 17
11:39 2018

?????????
Învățăm ” politica” de la televizor?

Sa incepem prin ceva distractiv. Se spune ca Pacala era in armata ca recrut si , pentru a dovedi ca-i pe cale sa se maturizeze, ii trimite mamei o scrisoare lunga. La final adauga : „Iarta-ma ,draga mama, ca ti-am scris patru pagini, insa n-am avut ce sa-ti spun in mai putine cuvinte. „.
Si noi primim zilnic „scrisori” de la un var nevazut al lui Pacala, care semneaza invizibil cu „Dirijor”. Nu sunt dezbaterile televizate ale formatorilor de opinie „scrisori” cu confirmare de primire data de noi prin deschiderea televizorului ?
Sunt „scrisori”care ne orienteaza viata intr-o directie pastrata secreta.
Cum ma orienteaza, asa fara ca eu sa stiu si sa vreau ? va intreba un glumet.
Totul e legal. E cu acordul nostru si chiar lasam treburi mai importante pentru a „citi ” aceste scrisori.
Nu inteleg de ce ar face gratis asa ceva ?
pacala-tandala-culturaroman
Pentru a ne ajuta sa vedem o anumita realitatea a lumii in care traim , asa cum ni se spune , nu asa cum am putea-o percepe noi, lipsiti de cultura politica . Ne simtim multumiti si cum am primi vise frumoase .
Noi, multimea, adoram spectacolele, pornid de la fasoalea cu ciolan , dar sa fie pe gratis.
Recent am citit ca , cei care au grija de mintea si sufletul nostru, pregatesc procesul mortului Gheorghe Gheorghiu-Dej, unde inculpatul, victimele, acuzatorul si judecatorii au acelasi Regizor coordonator.
Cati vom intelege mesajul acestei puneri in scena !
Cu totii am constatat ca primirea repetata a unor astfel de „scrisori” a avut ca efect trezirea constiintei politice. Suntem mai combativi si unde gasim un interlocutor, incepem disputa nesfarsita pe probleme date spre rezolvare , noua, chiar prin „scrisori”.
Asa pe nestiute ne trezim ca simtim si gandim politic, exact asa cum ne-au spus „profesorii ” , expeditorii scrisorilor.
Astfel se formeaza stiintific opinia publica , iar mentalitatea noastra se transforma revolutionar, integrandu-ne linistiti in realitatea despre carea m fost informati.
Cu o astfel de pregatire vom putea intelege „exact” limbajul politic al liderilor partidelor care exercita in mod democratic puterea.
Ii avertizez pe cei nascuti mai demult, sa nu incerce sa faca o paralela intre invatamantul de partid si aceste „scrisori” primite zilnic de catre fiecare. Cei care o vor face, pot avea surprize…
Pe final, vreau sa concluzionez altcumva.Traim vremuri in care memoria ne este intinata,ne este chiar spalata de catre acesti Pacala, cocotati in cele mai inalte functii.
Nu mai exista competenta, onoare si rusine.Trecerea „De la „… catre „…!” este fara oprire, asa cum este si viata- miscare continua . Iata de ce s-a apreciat ca putem ocoli in vorbirea curenta, cuvantul „TRANZITIE „. Folosirea acestui cuvant „destabilizeaza” , mai ales ca nu exista inca un raspuns la intrebarea : INCOTRO tranzitam ?
Imediat dupa Anul ’89 , cei care eram atunci trecuti de 14 ani credeam ca prin „revolutie ” am trecut deja in Capitalism ! Ne-am convins cam tarziu ca facusem „o trecere” ca-n bancul din era comunista : Trecerea de la Socialism la capitalism se realizeaza prin Oficiul national de turism (ONT) ! Asa cum simtim acum , constatam ca era un adevar ascuns in acest banc. „Turismul” acesta a rascolit relatiile economice si sociale si noi am vazut doar consecintele .
Cu regret constat ca dupa 29 de ani de „Trecere”, tot la STAT ni-i speranta. Vrem capitalism, dar sa fie de stat ! Sa se schimbe , dar noi sa ramanem la fel !
Statul este cel care trebuie sa ne dea ! De unde ? Nu-i treaba noastra . Noi le-am dat votul, inseamna ca „Puterea” are de unde …
Ajungem , fara sa vrem, la MENTALITATEA referitoare la – Partidul-stat- . Nimic nu s-a schimbat dupa Anul ’89 ! Am scos doar in piata publica manifestari ale caracterului , care trebuiau sa ramana in casa fiecaruia .
E bine pentru linistea noastra ! Daca nu ne intrebam si nu intrebam inseamna ca Reprezentantii nostri, alesi democratic ,isi indeplinesc mandatul .
7
Asa procedem si intre noi, ca persoane fizice, atunci cand dam imputernicire cuiva sa ne reprezinte interesele, respectiv sa faca pentru noi si numai in interesul noastru o activitate pentru care il platim ? Hei… aici e alta situatie. Cer sa-mi dea socoteala pana la ultimul cent ! Dar, cu Dreptatea cum ramane?
Atat putem, atat avem !
Cauza la ceea ce suntem si la ceea ce nu avem este MENTALITATEA noastra !
Sa nu asteptam de la altii ceea ce sta in puterea noastra ! E nevoie de vointa si actiune pentru a intelege aspectele fundamentale ale vietii specifice vremurilor in care traim. Cand vom reusi sa ne luminam , vom afla si INCOTRO mergem…

Sursa foto : Monitorul de Neamt,Mesagerul de Neamt

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 17 Decembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu