Criteriul National

Invatarea prin alte metode decat cele clasice sau cum educatia finlandeza poate schimba viitorul copiilor nostri

Invatarea prin alte metode decat cele clasice sau cum educatia finlandeza poate schimba viitorul copiilor nostri
ianuarie 13
10:11 2020

Din ce in ce mai des auzim cazuri in care sistemul de invatamant romanesc nu reuseste sa ofere copiilor o educatie suficient de buna pentru a se descurca mai tarziu in viata de adult, pentru a gasi un job potrivit. Educatia este un proces continuu de formare si de slefuire a personalitatii copiilor, daca vrei sa ai adulti care pot face fata unui context social complicat trebuie sa investesti in educatia celor mici inca din primii ani.

Scoala romaneasca nu are metodele si nici oamenii care sa le asigure copiilor o pregatire asa cum trebuie, e nevoie de ceva nou, de o inovatie, de noutate in educatie. Aceasta inovatie, noutate poate fi gasita la scoala seva. Centrul de Educatie si Cercetare Romano-Finlandez ii va ajuta pe micutii intre 3 si 6 ani sa isi dezvolte competente si atitudini pentru a putea urma propriul drum intr-o lume a multiculturalitatii si a provocarilor.

Inca din primele zile de scoala, micutii vor iesi zilnic in aer liber, vor intelege si vor respecta natura, vor face miscare si vor descoperi tot ce se afla in afara claselor de la scoala Seva. Pe langa orele in aer liber copiii vor avea parte si de sesiuni de cunoastere a sineului, vor sti cum sa reactioneze si cum sa isi gestioneze emotii pe care le experimenteaza, poate, pentru prima data.

Gandirea clara, concentrarea usoara, capacitatea de analiza si de expunere a unor idei, toate acestea vor putea fi puse in practica in cadrul Scolii Seva. Se va invata prin joaca, in exteriorul institutiei exista si un teren de joaca suficient de mare pentru micuti, pista de biciclete, piscina, sera, mini ferma, exact ce au nevoie micutii pentru a intelege foarte bine procese si a vedea animale, plante in dezvoltare. Copiii se pot exprima liber, sunt incurajati sa comunice, sa spuna mereu ce gandesc, ce au invatat, ce ar vrea sa faca.

Axata pe cercetare, Scoala Seva are schimburi periodice cu profesori, gradinite sau universitati importante din Finlanda, pentru perfectionarea continua a cadrelor didactice si accesul la cele mai noi modele si metode de educatie diferita de cea clasica.

Echipa mixta de profesori, romani si straini, este cheia succesului in educarea micutilor si in formarea lor, asigurand si o varietate lingvistica si dezvoltarea mediului international de invatare. Orice se invata la scoala Seva va avea in centru comunicarea, colaborarea, intelegerea deplina a notiunilor vehiculate.

Prin parteneriatul strans cu parintii si cu profesorii scoala Seva are rezultate bune si asigura copiilor un mediu de invatare placut, serios si adaptat nevoilor lor reale.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul