Criteriul National

Invatarea unei limbi straine prin metode rapide si atractive

Invatarea unei limbi straine prin metode rapide si atractive
aprilie 21
02:36 2018

Lumea moderna sufera in permanenta un proces de transformare favorizat, in primul rand, de armonizarea cu cerintele pietei muncii si, in al doilea rand, de adaptarea la facilitatile oferite de tehnologii.

Suntem in permanenta invadati de filme in limba engleza, limba franceza, dar si in alte limbi rare! Pentru a da roadele scontate, invatarea unei limbi straine ar trebui sa debuteze, potrivit psihologilor si expertilor in educatie, inca din primii ani de scoala, atunci cand capacitatea de asimilare de noi informatii atinge apogeul.

Odata cu trecerea anilor, oamenii resimt nevoia de a aprofunda o limba deja invatata sau de a studia o noua limba, fie ea de circulatie internationala sau una ce prezinta deschidere pentru un segment mai redus al populatiei Globului. Nevoia de pregatire suplimentare ii imping pe foarte multi romani sa opteze catre cursurile acreditate de limbi straine. Insa pentru cei cu un buget ceva mai redus, orele de meditatii la limbi straine, alaturi de un profesor sau un absolvent al unei facultati de profil se dovedeste a fi varianta cea mai utila si, de ce nu, cea mai facila, de invatare.

Dincolo de entuziasm sau determinare, elevi, cat si oameni de toate varstele aleg cursurile sau meditatiile la limbi straine, intrucat le deschide o perspectiva mai larga catre un loc de munca mai bine platit, in tara sau in strainatate.

Iata cateva dintre sfaturile specialistilor pentru ca invatarea unei limbi straine sa nu reprezinte o corvoada:

1.     Descopera motivul pentru care sa inveti acea limba si nu-l uita!

Fie ca tintesti un job mai bun sau intentionezi sa te stabilesti intr-o alta tara din Europa sau din afara acesteia, este un bun prilej de a-ti largi sfera de limbi vorbite. Odata incepute sedintele de meditatii la limbi straine, este important sa intelegi si sa-i comunici profesorului tau motivele care stau la baza invatarii respective limbi. Cu atat mai mult cu cat doresti sa inveti o limba rara, deoarece stii ca urmeaza sa fii mai bine platit, intrucat se gasesc cu greu vorbitori.

Cu cat esti mai perseverent si mai dornic de a invata o limba noua, indiferent ca este vorba de engleza, germana, franceza, rusa, araba sau chineza. Fara o motivatie suplimentara si un efort sustinut pe tot parcursul procesului de invatare, rezultatele vor fi, practic, nule.

2.     Te poti gandi la lucurile pe care le faci in limba tinta!

Expertii au descoperit ca cel mai usor invatam practic! Cu alte cuvinte, degeaba citim 100 de carti de “Invatati limba engleza fara profesor” sau urmam 20 de sedinte de meditatii la limbi straine cu cel mai experimentat cadru didactic din oras, daca eforturile noastre de a invata nu se materializeaza si uitam rapid vocabularul sau elementele de baza de gramatica.

Spre exemplu, putem enunta cu voce tare obiectele din casa pe care le folosim frecvent, produsele pe care le achizitionam sau muncile pe care le intreprindem ca rutina zilnica! In acest fel, informatiile se vor intipari pentru o perioada mai lunga de timp!

3.     Pune accent pe intensitatea studiului

Studiile au aratat ca studiul intensiv al unei limbi straine ajuta mai mult decat invatarea ei efectiva pe o durata prelungita. S-a descoperit, spre exemplu, ca este mai eficient sa studiem o limba straina timp de patru ore pe zi, in fiecare zi, de-a lungul a doua saptamani, decat o singura ora pe zi timp de doua saptamani.

Mai exact, invatarea unei limbi straine implica mult exercitiu, repetitie, angajament si motivatie din partea elevului, fie ca inveti individual, urmezi cursuri acreditate sau studiezi in cadrul meditatiilor la limbi straine!

4.     Invata la inceput doar vocabular relevant

Fiecare limba are numeroase particularitati de ordin morfologic, sintactic sau fonetic. Nu mai spunem ca vocabularul unei limbi este complex, o serie impresionanta de cuvinte fiind greu de inteles chiar si de catre vorbitorii nativi. Oricata de dornic ai fi, nu incepe niciodata sa citesti carti de specialitate fara a stapani bine vocabularul fundamental. Acesta cuprinde, in general, 100 de cuvinte frecvent folosite in viata reala sau la locul de munca. Specialistii sustin ca mai mult de 50% din vocabularul folosit la serviciu este cel general.

Asadar, fie ca inveti singur, fie ca faci meditatii limbi straine in Bucuresti sau urmezi cursuri de limbi la un institut de prestigiu din Capitala, nu uita sa tii cont de aceste sfaturi pentru a reusi sa pui o temelie solida la inceput de drum.

Descopera si alte informatii pretioase pe pagina dedicata meditatii-orice.ro!


[sursa foto unica.ro]


 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul