Criteriul National

Invazia rusă în Ucraina amenință să submineze stabilitatea în întreaga lume, nu doar în Europa – spune șeful armatei SUA. „Potențialul unui conflict internațional semnificativ e în creștere”

Invazia rusă în Ucraina amenință să submineze stabilitatea în întreaga lume, nu doar în Europa – spune șeful armatei SUA. „Potențialul unui conflict internațional semnificativ e în creștere”
mai 04
05:23 2022

Cel mai înalt oficial militar american, generalul Mark Milley, spune că omenirea este în prezent martoră la „cea mai mare amenințare pentru pacea și securitatea Europei – și probabil a întregii lumi” – de decenii, din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, relatează CNN.

Generalul Mark MilleyFoto: Kevin Dietsch / Getty Images / Profimedia Images

„Invazia rusă în Ucraina amenință să submineze nu numai pacea și stabilitatea europeană, dar și pacea și stabilitatea mondială pe care părinții mei și generații de americani au luptat atât de tare să le apere”, a spus comandantul Statului Major Întrunit al armatei SUA, generalul Mark Milley.

El a afirmat că Statele Unite se află „într-un punct de inflexiune geostrategic crucial și istoric”, în care armata americană trebuie să-și „mențină promptitudinea și în același timp să se modernizeze pentru viitor”.

„Dacă nu facem acest lucru, atunci riscăm securitatea viitoarelor generații”, a afirmat şeful de stat-major american.

El le-a spus marți congresmenilor americani, în timpul unei audieri în fața unei subcomisii senatoriale, că lumea devine „mai instabilă”.

„Potențialul unui conflict internațional semnificativ între marile puteri este în creștere, nu în scădere”, a avertizat Milley.

Citește și:

___

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul