Criteriul National

De ce să investești în aur și argint? Cele mai bune motive să cumperi bijuterii

De ce să investești în aur și argint? Cele mai bune motive să cumperi bijuterii
februarie 20
13:38 2021

Pentru mai mult de 6000 de ani, oamenii au cautat sa cumpere aud si argint. De fapt, s-au gasit comori de aur ingropate in Bulgaria de acum 4000 de ani. Aproximativ 3000 de ani in urma, oamenii au inceput sa mineze argint ni mod activ in anumite tari din zona Turciei. Pentru sute de ani, aurul si argintul au fost folosite ca valuta iar pana in 1944, lumea folosea aurul ca o rezerva de valuta.

Insa cu toate ca nu mai este folosita astfel in zilele noastre, aceste metale pretioase pot fi vazute ca o investitie financiara.

De ce atat de multe persoane aleg sa investeasca in aceste adoua metale? Iata unele din motive.

Diversitatea

Prima regula a investitiei este faptul ca trebuie sa investesti in mai multe lucruri. Astfel, exista mai putine sanse sa pierzi tot ce ai. Adaugand argintul si aurul pe lista lucrurilor in care investesti te poate ajuta sa ai un punct de siguranta in cazul in care celelalte investitii nu merg asa cum iti doresti.

Exista o cerere constanta

Argintul si aurul sunt folosite pentru a creea multe accesorii si produse, asadar va fi mereu o cerere ridicata a acestor metale pe piata. Pe langa faptul ca se pot face bijuterii cum ar fi pandantive din argint si aur, acestea sunt folosite si pentru a face electronice, panouri solare, ustensile de bucatarie si chiar obiecte de arta.

cat de usor se vand bijuteriile din argint si aur

Cu toate ca cererea sa poate fluctua in timp, este foarte putin probabil ca cererea sa dispara complet, asadar metalele pretioase sunt o investitie cu risc scazut

Sunt o valuta de urgenta

Cu tote ca aurul si argintul nu mai sunt valute oficiale, acestea pot fi vazute ca o forma de valuta urgenta. De ce? Valoarea valutei din hartie poate fi distrusa dupa un dezastru natural sau daca economia unei tari scade radical. In astfel de momente, aurul si argintul sunt o valuta cu aceeasi valoare pe piata deoarece sunt stabile .

Valoarea creste cu inflatia

Valoarea bunurilor inclusiv ale argintului si a aurului cresc cu inflatia, ceea ce inseamna ca valoarae acestor metale va creste in timp. Cu toate astea, tine cont de faptul ca inflatia e doar unul din motivele pentru care valoarea lor creste. Chiar si in absenta inflatiei, expertii cred ca va exista mereu o crestere constanta a aurului si a argintului datorita cererii crescute la nivel international.

Este lichidabil

Lichiditatea multor investitii este discutabila. Cu toate ca o carte rara de colectie poate fi vanduta pentru mii de dolari unei anumite persoane, poate fi dificil sa obtii aceeasi suma de la alta persoana. Valoarea unei colectii difera de la o persoana la alta. Pe de alta parte, aurul si argintul sunt foarte lichidabile, deoarece are aproape aceeasi valoare la aproape orice persoana intereasta de astfel de investitii. Astfel, investitia ta se poate transforma in bani adevarati, de obicei la o valoare foarte apropiata sau completa.

Aurul sau argintul? In ce sa investesti?

Exista avantaje si dezavantaje in ambele situatii. Vom vorbi pe rand despre acestea.

De ce sa investesti in argint?

Argintul ca o optiune de investitie este valabila in monede de argint , bijuterii, ustensile, ornamente sau lingouri. Cu toate astea, nu toate acestea au acelasi nivel de puritate, asadar e important sa alegi intelept in ce doresti sa investesti.

Acestea au un pret mult mai scazut decat accesoriile din aur. De fapt, uneori poti gasi aurul chiar la un pret de 1/70 din aur, asadar pe timp de criza poate fi mult mai valoros. Este mult mai accesibil pentru investitorii ce nu au ajuns inca in varf insa este totodata un metal pretios care te ajuta sa traiesti o viata convenabila. Daca nu iti poti permite lingouri de aur, argintul poate fi alegerea cae mai buna pentru o investitie. De asemenea, este si nu cadou foarte bun.

Argintul nu este doar mai ieftin, este totodata si mai practic atunci cand e nevoie as il cumperi. Poate ca nu doresti sa vinzi intr-o zi un lingou intreg de aur. Argintul este mult mai usor sa fie vandut pe bucati. Avand in vedere ca argintul are un pret mai scazut decat aurul, iti este mai usor sa investesti exact atat cat doresti si as transformi argintul in bani adevarati exact atat cat ai nevoie, cu mai putine aproximari.

Acesta este un motiv pentru care investitorii ar trebui sa investeasca in argint. Tine cont de faptul ca monezile si barele de argint pot fi vandute aproape oriunde in lume.

Cu toate ca e adevarat ca aurul a avut cele mai bune rezultate pentru investitori ni trecut, lucrurile incep sa se schimbe, argintul ajungand in top.

investitia in aur si argint

Resursele de argint scad

Dupa cum probabil deja stii, pretul argintului a scazut dupa ce si-a atins maximul in 2011. In urmatorii 5 ani, acesta a crescut cu 72.1%. Ca rezultat, minerii au inceput sa taie din costuri pentru a avea profit. Una din principalele arii din care s-au taiat fondurile a fost explorarea de noi mine de argint.

Evident, cu cat petreci mai putin timp cautand mine de argint, cu atat vei gasi mai putine. Asadar, argintul devine mai rar, fiind astfel o investitie buna de viitor, valoarea sa crescand in timp.

De ce sa investesti in aur?

In tari precum India, in care aurul este cel mai valoros, e foarte greu sa schimbi aceasta reputatie. Aurul este alegerea evidenta pentru indieni la orice ora, asadar este alegerea principala la orice eveniment. Argintul nu este nici pe departe la fel de pretios ca aurul pentru ei.

Creste cererea

In ultimii ani, cererea de aur a crescut. In multe tari, aurul face parte din traditie, asadar cererea sa este ridicata. India este unul din cele mai consumatoare tari de aur din lume. Are multe utilizari acolo, insa in general este cumparat sub forma de bijuterii.

Avand in vedere ca cererea aurului este intr-o crestere constanta, investitia in acest metal este inteleapta pe termen lung.

Concluzie

Atat argintul cat si aurului au risc scazut, asadar indiferent in ce metal alegi sa investesti, este o alegere buna. Cu toate ca argintul nu este la fel de valoros precum aurul, cresterea acestuia incepe sa fie din ce in ce mai mare. Acest motiv se datoreaza si rezervelor limitate si o cerere din ce in ce mai mare pe glob. Luand in considerare cresterea sa in pret, investitia in argint sub forma de bijuterii cum ar fi monezi sau alte forme poate fi o idee buna.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul