Criteriul National

Invitatie la City break in fascinanta Praga

Invitatie la City break in fascinanta Praga
octombrie 24
08:58 2019

Frumoasa in orice moment, indiferent in ce anotimp te afli, in Praga ti se va taia respiratia de emotie si frumos.

Orasul celor 100 de turle sau Parisul estului, impreuna cu Orasul magic sau Orasul de aur, sunt doar cateva dintre denumirile cu care este onorata capital Cehiei, inzestrata cu atata frumos!

City break la Praga este cea mai buna alegere pentru a te pozitiona si a beneficia de vizitarea celor mai interesante atractii turistice.

Despre cat de minunat poti petrece la Praga, afla detalii accesand site-ul https://ancapavel.ro/destinatie/praga/  .

Vei descoperi nu un oras sau o capitala ci te vei plimba printre secole simtind cum se impletesc culturi din diferite epoci invitandu-te sa respiri clasic si contemporan in acelasi timp.

Facinante si fabuloase momente vei putea trai doar pe strazile pietruite admirand la tot pasul o multitudine de obiective istorice devenite turistice.

Astfel, vei putea ajunge la Castelul regilor din Boemia care domina Vltava de mai nult de 11 secole fiind inconjurat de atractive gradini si minunate parcuri, zona care impreuna cu Cartierul de jos te asteapta in oaza sa de liniste.

Castelul te invita sa-l descoperi si sa-i simti vibratia in interiorul sau aflandu-se enorma Catedrala  a Sfantului Vitus unde se afla inmormantat imparatul Ferdinand I de Habsburg si unde se afla de mormintele cnejilor din Boemia, Moravia si Silesia.

In perimetrul Castelului  te intampina maiestuoasa Bazilica Sfantului Gheorghe, gazda aproape zilnic a  minunatelor concerte  de muzica de camera si desigur, nu se poate altfel decat  sa fii intampinat tot aici de fascinante galerii de arta veche ceha din fata carora nu ai mai pleca.

Straduta de aur, este cea care completeaza Cartierul Castelului si aici vei putea afla despre casute construite in zidurile castelului unde odinioara locuiau alchimistii si care acum sunt locul de unde-ti poti procura suveniruri spectaculoase.

Poti vorbi despre Praga zile intregi dar cel mai bine este sa vii in lumea facinanta a capitalei unde vei respire istorie, celebritate si frumos.

Pentru apararea Castelului a fost construit un faimos turn alaturi de Podul Carol, simbolul capitalei Cehe, pod construit din porunca celebrului Imparat Carol al IV-lea de catre faimosul Petru de Gmung acesta fiind si arhitectul Catedralei Sfantului Vitus precum si a altor cladiri gotice, ridicate începand cu anul 1357. Fiecare picior al acestuia este decorat cu statui fascinante realizate de celebrul sculptor Matthias Braun.

Cuvintele pentru a-ti descrie panorama magica a orasului Praga sunt sarace in a deschide orizontul abundentei frumusetii si de aceea iti propunem sa accesezi site-ul specificat si sa alegi un City break la Praga, orasul celor 100 de turle care te primeste si te insoteste in periplul tau de vacanta la Praga lasandu-te sa il adori in voie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul