Criteriul National

Invitaţie la spectacol – Cinste Marelui Poet – vineri la Colegiul Național Mircea cel Bătrân

Invitaţie la spectacol – Cinste Marelui Poet – vineri la Colegiul Național Mircea cel Bătrân
ianuarie 14
10:26 2016

poza_articol_2

 

Stimate doamne și stimați domni,

Doresc să vă adresez invitația la evenimentul omagial ,,Cinste marelui Poet Eminescu” în data de 15 Ianuarie 2015 ora 18:30 la Colegiul Național Mircea cel Bătrân ce va avea loc în sala Gheorghe Coriolan. Spectacolul va fi susținut de trei artiști. Profesorul de vioară și tatăl meu Fănică Mihai dimpreună cu mine vom prezenta un program de muzică exclusiv românească.De asemenea,talentata pianistă Elisa Baciu va susține un micro-recital, iar domnul Marian Nedelea va recita poeziile marelui Poet.

Sperăm că această zi să fie o adevărată sărbătoare deoarece cinstim memoria unuia dintre geniile naționale și totodată vreau să realizez acest inedit spectacol ca o mărturie vie.Ținând cont de faptul că suntem într-un context cultural local puțin complicat,acest spectacol va avea intrare liberă.

Mai mult decât atât,cei care doresc să contribuie cu ceva sunt bine veniți!Reamintesc faptul că toate fondurile vor fi donate pentru soarta familiei Dogaru.

Organizatorul evenimentului este Asociația Simplu – prin domnul președinte Adrian Dumitrașcu – pe care l- am reprezentat luni de dimineață într-o discuție cu conducerea Colegiului Mircea care cu generozitate ne-a pus la dispoziție sala pentru acest eveniment.
Spectacolul va avea și temă umanitară. Cunoaștem bine situația foarte grea a familiei Dogaru (Cristian și Ionela) care locuiesc cu doi copii în pustietate, în mijlocul pădurii Comorova. Pentru dânșii am discutat cu Maica Stareță de la Manastirea Colelia care le va pune la dispoziție o modestă locuință în apropierea Mănăstirii. Este nevoie ca noi,cei din conunitate să facem gestul de a construi o sobă în acea locuință, de a o mobila sumar și de asemenea să procurăm o mașină de lemne pentru noua sobă ce urmează a o construi.

Cu speranța că aceste lucruri și idei se vor materializa, vă așteptăm la spectacol,amintidu-vă încă o dată că intrarea este liberă iar orice fel de  donație este binevenită.

 

Cu deosebit respect,
Prof. Dr. Daniel Mihai,CNA „Regina Maria” Constanţa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul