Criteriul National

Invitaţie la spectacol – Cinste Marelui Poet – vineri la Colegiul Național Mircea cel Bătrân

Invitaţie la spectacol – Cinste Marelui Poet – vineri la Colegiul Național Mircea cel Bătrân
ianuarie 14
10:26 2016

poza_articol_2

 

Stimate doamne și stimați domni,

Doresc să vă adresez invitația la evenimentul omagial ,,Cinste marelui Poet Eminescu” în data de 15 Ianuarie 2015 ora 18:30 la Colegiul Național Mircea cel Bătrân ce va avea loc în sala Gheorghe Coriolan. Spectacolul va fi susținut de trei artiști. Profesorul de vioară și tatăl meu Fănică Mihai dimpreună cu mine vom prezenta un program de muzică exclusiv românească.De asemenea,talentata pianistă Elisa Baciu va susține un micro-recital, iar domnul Marian Nedelea va recita poeziile marelui Poet.

Sperăm că această zi să fie o adevărată sărbătoare deoarece cinstim memoria unuia dintre geniile naționale și totodată vreau să realizez acest inedit spectacol ca o mărturie vie.Ținând cont de faptul că suntem într-un context cultural local puțin complicat,acest spectacol va avea intrare liberă.

Mai mult decât atât,cei care doresc să contribuie cu ceva sunt bine veniți!Reamintesc faptul că toate fondurile vor fi donate pentru soarta familiei Dogaru.

Organizatorul evenimentului este Asociația Simplu – prin domnul președinte Adrian Dumitrașcu – pe care l- am reprezentat luni de dimineață într-o discuție cu conducerea Colegiului Mircea care cu generozitate ne-a pus la dispoziție sala pentru acest eveniment.
Spectacolul va avea și temă umanitară. Cunoaștem bine situația foarte grea a familiei Dogaru (Cristian și Ionela) care locuiesc cu doi copii în pustietate, în mijlocul pădurii Comorova. Pentru dânșii am discutat cu Maica Stareță de la Manastirea Colelia care le va pune la dispoziție o modestă locuință în apropierea Mănăstirii. Este nevoie ca noi,cei din conunitate să facem gestul de a construi o sobă în acea locuință, de a o mobila sumar și de asemenea să procurăm o mașină de lemne pentru noua sobă ce urmează a o construi.

Cu speranța că aceste lucruri și idei se vor materializa, vă așteptăm la spectacol,amintidu-vă încă o dată că intrarea este liberă iar orice fel de  donație este binevenită.

 

Cu deosebit respect,
Prof. Dr. Daniel Mihai,CNA „Regina Maria” Constanţa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo