Criteriul National

Invitaţie la spectacol – Cinste Marelui Poet – vineri la Colegiul Național Mircea cel Bătrân

Invitaţie la spectacol – Cinste Marelui Poet – vineri la Colegiul Național Mircea cel Bătrân
ianuarie 14
10:26 2016

poza_articol_2

 

Stimate doamne și stimați domni,

Doresc să vă adresez invitația la evenimentul omagial ,,Cinste marelui Poet Eminescu” în data de 15 Ianuarie 2015 ora 18:30 la Colegiul Național Mircea cel Bătrân ce va avea loc în sala Gheorghe Coriolan. Spectacolul va fi susținut de trei artiști. Profesorul de vioară și tatăl meu Fănică Mihai dimpreună cu mine vom prezenta un program de muzică exclusiv românească.De asemenea,talentata pianistă Elisa Baciu va susține un micro-recital, iar domnul Marian Nedelea va recita poeziile marelui Poet.

Sperăm că această zi să fie o adevărată sărbătoare deoarece cinstim memoria unuia dintre geniile naționale și totodată vreau să realizez acest inedit spectacol ca o mărturie vie.Ținând cont de faptul că suntem într-un context cultural local puțin complicat,acest spectacol va avea intrare liberă.

Mai mult decât atât,cei care doresc să contribuie cu ceva sunt bine veniți!Reamintesc faptul că toate fondurile vor fi donate pentru soarta familiei Dogaru.

Organizatorul evenimentului este Asociația Simplu – prin domnul președinte Adrian Dumitrașcu – pe care l- am reprezentat luni de dimineață într-o discuție cu conducerea Colegiului Mircea care cu generozitate ne-a pus la dispoziție sala pentru acest eveniment.
Spectacolul va avea și temă umanitară. Cunoaștem bine situația foarte grea a familiei Dogaru (Cristian și Ionela) care locuiesc cu doi copii în pustietate, în mijlocul pădurii Comorova. Pentru dânșii am discutat cu Maica Stareță de la Manastirea Colelia care le va pune la dispoziție o modestă locuință în apropierea Mănăstirii. Este nevoie ca noi,cei din conunitate să facem gestul de a construi o sobă în acea locuință, de a o mobila sumar și de asemenea să procurăm o mașină de lemne pentru noua sobă ce urmează a o construi.

Cu speranța că aceste lucruri și idei se vor materializa, vă așteptăm la spectacol,amintidu-vă încă o dată că intrarea este liberă iar orice fel de  donație este binevenită.

 

Cu deosebit respect,
Prof. Dr. Daniel Mihai,CNA „Regina Maria” Constanţa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo