Criteriul National

Iohannis nu da doi bani pe populatie ci alimenteaza profiturile de specula din pandemie

Iohannis nu da doi bani pe populatie ci alimenteaza profiturile de specula din pandemie
aprilie 23
13:22 2020

Deviatia spre dictatura a lui Klaus Iohannis si faptul ca nu da doi bani pe drepturile omului si nici pe populatie nu a putut fi reflectata mai bine decat din interventia carghioasa de ieri, in care apare cu masca fiind singur in fata unei camere. Este o confirmare a faptului ca grupurile de interese speculeaza economic pandemia. Daca in cea mai puternica democratie a lumii – SUA – nimeni nu a indraznit sa oblige purtarea mastii, ci doar o recomandare, Iohannis spune ca dupa 15 mai vom fi obligati sa purtam masti in spatiu public inchis pe termen nelimitat, pana cand va considera el necesar. Atentie, inca mastile au pret de specula (eu am platit 2,3 lei pe masca, de 12 ori mai mult decat pretul de cost plus profit in perioada non-pandemie – 20 de bani/mască). Un astfel de anunt ar fi trebuit in primul rand sa fie prezentat 1. Ca o recomandare ferma; 2. Pret limitat la cumparare de masti (aproape de pretul pre-pandemie); 3. Deduceri din impozit pentru masti. Dar Iohannis ne spune ca va fi obligatoriu de purtat in spatiu public, ceea ce ne indica:

1. Dupa ce grupurile de interese au speculat pandemia vanzand la pret de specula Unifarmului (si nu numai), acum se orienteaza spre intermedierea de masti;
2. Iohannis nu da doi bani pe populatie ci alimenteaza profiturile de specula din pandemie; 3. Iohannis nu gestioneaza nici criza de sanatate publica si nici nu are idee despre cum se gestioneaza criza economica.
Deocamdata atat. #nimicpentrupopulatie. #presedintemarioneta. Si inca ceva. Anuntul de astazi, este o confirmare a faptului ca guvernul a inceput sa iubeasca guvernarea/administrarea banilor in stare de urgenta, imprastiind frica.
Spatiu public inchis este si restaurant. Astept ca urmatoarea demonstratie a lui Iohannis sa fie cum mananca la restaurantul cu circuit inchis al Cotroceniului, cu masca pe fata.


Planul ,,Vacanța Mare” este de fapt pentru autorități. Vestea bună este că, în urma acestei crize, am un grad mare de certitudine că se vor prăbuși ,,castelele de nisip” (business-urile create pe rețele, capitaliștii de ordonanță, pseudo oamenii de afaceri), castele de nisip create la scutul unor astfel de decidenți. Castelele care sug de la buget în perioada de boom-economic și care seacă bugetul în perioada de criză, având capacitatea de a determina decidenți să facă #nimicpentrupopulație, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Sovoani. (Cerasela N.).

Articolul Iohannis nu da doi bani pe populatie ci alimenteaza profiturile de specula din pandemie apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul