Criteriul National

iPhone X sau iPhone 10? Cum i-a băgat Apple în ceață pe utilizatori

iPhone X sau iPhone 10? Cum i-a băgat Apple în ceață pe utilizatori
aprilie 12
17:16 2019

Apple a reușit să își dezorienteze clienții de telefoane mobile, cu denumirea pe care a dat-o unui telefon. Așa că dacă te-ai trezit vreodată vorbind despre „iPhone X”, pronunțând „aifon ics”, atunci vei afla că pronunți greșit numele acestui telefon.

iPhone X a fost lansat încă de la finalul anului 2017, însă la mai mult de un an și jumătate de atunci, deși poate părea stupid sau amuzant, oamenii încă nu știu cum se pronunță numele acestui telefon.

Încă de la lansare, utilizatorii s-au întrebat care este modul în care trebuie să pronunțe „iPhone X”. Unii oameni susțin că „X” este o literă și se pronunță „ics”, în timp ce alții cred că „X” reprezintă cifra romană zece, drept pentru care „iPhone X” se citește drept „iPhone Ten”, adică „iPhone 10”.

În urma acestei dileme, însuși producătorul acestui telefon, gigantul Apple, a trebuit să clarifice dezbaterea o dată pentru totdeauna.

Compania a anunțat că iPhone X este gândit să fie pronunțat „iPhone 10”, deoarece X marchează aniversarea a 10 ani de la lansarea primului iPhone pe rafturi, în anul 2007.

Așadar, a trecut neobservat inițial, la evenimentul de lansare a acestui telefon, chiar momentul când Tim Cook, șeful Apple, cu un ecran masiv în spatele lui care afișa textul, „iPhone X”, a anunțat că „Acesta este iPhone zece”. Și filmul promoțional al acestui telefon precizează că se pronunță „iPhone 10”.

Ținând cont că iPhone X a venit cu o generație întreagă de frați și surori, numele li se aplică și lor. Astfel, iPhone XS se pronunță „iPhone 10 S”. iPhone XS Max se pronunță „iPhone 10 S Max”, iar iPhone XR se pronunță „iPhone 10 R”.

Aceasta nu este prima dată când oamenii s-au trezit confuzi cu privire la modul în care trebuie să pronunțe numele unui produs Apple. Au existat câteva întrebări similare atunci când Apple a lansat Mac OS X în 2001. „X” era, de asemenea, pronunțată ca „10”, nu ca litera „X”.

Însă deși Apple a clarificat cum se pronunță numele noilor sale telefoane, în continuare mulți dintre utilizatori continuă să îi spună „iPhone ics”. Dar dacă te vei trezi vreodată că cineva te întreabă dacă îți place iPhone zece, să îți amintești doar că acesta este de fapt iPhone X, pentru că el marchează cea de-a zecea aniversare a iPhone. Ciudat, am putea spune, ținând cont că Apple a sărit de la iPhone 8 direct la iPhone 10, iar un iPhone 9 nu există!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei