Criteriul National

Irina Begu a câștigat finala BRD Bucharest Open

Irina Begu a câștigat finala BRD Bucharest Open
iulie 23
20:39 2017

Irina Begu, cap de serie numărul 7 a câştigat în această duminică după-amiază, cu 6-3, 7-5, finala BRD Bucharest Open disputată în faţa germanei Julia Goerges (45 WTA). Ea a devenit a doua jucătoare română care ridică trofeul turneului de la Arenele BNR, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după Simona Halep, învingătoare în 2014 şi 2016. 

Begu

Irina Begu a făcut o partidă perfectă din punct de vedere tactic. Prudentă şi cu o mână sigură la serviciu, românca a reuşit să încheie partida într-o oră şi 37 de minute. Înfruntarea e rezumată perfect de numărul greşelilor neforţate din primul set, 18 la 0 în favoarea nemţoaicei.
Acesta este al patrulea turneu WTA din cariera jucătoarei în vârstă de 26 de ani, după succesele înregistrate în 2012 (Taşkent), 2015 (Seul) şi 2016 (Florianopolis)

Faţă de ultimele meciuri, în debutul cărora a fost condusă, Irina Begu a început mai bine, reuşind să câştige destul de repede pe serviciul adversarei sale. Ea a condus cu 3-1, 4-2 şi 5-3, beneficiind de prima minge de set după 39 de minute, pe care însă a ratat-o. Două minute mai târziu, românca a mai primit o ocazie pe care nu a mai scapat-o. Ea a realizat break-ul, impunându-se cu 6-3 într-un set în care adversara a făcut 18 greşeli neforţate.

În cel de-al doilea, Begu şi Goerges au mers în paralel până în ghemul al şaptelea, când jucătoarea germană a reuşit break-ul. Begu a răspuns însă imediat, egalând la 4, pentru ca la 6-5 să realizeze break-ul şi să câştige cu 7-5. Begu s-a impus în finală într-o oră şi 37 de minute, ajudecându-şi astfel primul titlu WTA în 2017.

Irina Begu nu a făcut nicio dublă greşeală, realizând 2 aşi. De partea cealaltă, Goerges a făcut 4 duble greşeli, reuşind 5 aşi. În urma victoriei, Begu a primit 43.000 de dolari şi 280 de puncte. Irina Begu şi Julia Goerges se mai întâlniseră până acum de două ori, de fiecare dată pe hard. Scorul era 1-1, românca impunându-se la Seul, în 2013, iar jucătoarea germană la Sydney, în 2014.

„Vreau să vă mulţumesc că aţi fost alături. Felicitări Juliei. E o jucătoare minunată. Sunt sigură că va face o mulţime de turnee bune. Am fost întrebată dacă acest trofeu este unul bun pentru câştigător. Nu m-am gândit nicio clipă că va fi al meu. Vreau să îi mulţumesc echipei, care a muncit foarte mult în ultimele 2 luni de zile. Fără voi nu aş fi putut câştiga acest turneu” – Irina Begu

Jucătoarea română, în prezent pe poziţia a 58-a WTA va urca în urma victoriei de la Bucureşti în top 40. Begu are ocazia să devină prima jucătoare română după 1990 care câştigă ambele probe ale unui turneu, simplu şi dublu. Ea şi Raluca Olaru urmează să joace în această seară şi finala probei de dublu împotriva perechii Elise Mertens (Belgia)/Demis Schuurs (Olanda).

836717-irina-begu-ridicnd-trofeul-brd-bucharest-open

PARCURSUL IRINEI BEGU PÂNĂ ÎN FINALĂ:

Tur I: Irina Begu – Ivana Jorovici 6-4, 6-1
Tur II: Irina Begu – Jaqueline Cristian 7-5, 6-0
Sferturi: Irina Begu – Pauline Parmentier 6-4, 6-0
Semifinale: Irina Begu – Carla Suarez Navarro 7-5, 7-5

PARCURSUL JULIEI GOERGES PÂNĂ ÎN FINALĂ: 

Tur 1: Julie Goerges – Alexa Glatch 1-6, 6-3, 6-1
Tur 2: Julia Goerges – Aliaksandra Sasnovich 7-6, 6-3
Sferturi: Julia Goerges – Alexandra Dulgheru 7-5, 7-5
Semifinale: Julia Goerges – Ana Bogdan 3-6, 6-2, 6-4

Sursa foto : https://images.search.yahoo.com/, Raed Krishan Prossport

 

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo