Criteriul National

Israel: Noi proteste anti-Netanyahu în ciuda restricțiilor – International

Israel: Noi proteste anti-Netanyahu în ciuda restricțiilor – International
octombrie 07
03:25 2020
Israelienii au manifestat din nou marți împotriva gestionării economiei și a pandemiei Covid-19 de către prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în ciuda înăspririi restricțiilor, inclusiv una legată de mitinguri, potrivit AFP.

La Ierusalim, manifestanții, care afișau steaguri israeliene, respectau distanțarea fizică și purtau măști.

La Tel Aviv, au izbucnit ciocniri între polițiști și protestatari care încercau să treacă printr-un cordon de securitate, potrivit unui fotograf AFP de la fața locului.

Ei purtau bannere cu inscripția „Oppressor, Resign” și un semn cu caricatură al lui Netanyahu după gratii, referitor la procesul său de corupție aflat pe rol. Premierul respinge această acuzație.

„Protestatarii au început să mărțăluiască încălcând restricțiile legate de Covid-19”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld, într-un comunicat. Poliția „se ocupă de situație”.

El nu a specificat numărul de manifestanți la Tel Aviv și nu a raportat nicio arestare.

Luni, autoritățile israeliene au anunțat prelungirea stării de urgență pentru o săptămână suplimentară.

Săptămâna trecută, parlamentul israelian a aprobat o lege care restricționează întrunirile în timpul carantinei, despre care criticii spun că are scopul de a reduce la tăcere protestele împotriva lui Benjamin Netanyahu.

Protestatarii au interzis prin lege să se deplaseze la mai mult de un kilometru de casele lor, însă cotidianul de stânga Haaretz a raportat că aplicații au apărut pe rețelele de socializare pentru a oferi utilizatorilor de internet locația protestului cel mai aproape de casa lor.

Din iulie, protestatarii anti-Netanyahu se întâlnesc săptămânal pentru a critica gestionarea slabă a Economiei și Sănătății pe timpul pandemiei de către guvernul israelian, dar și pentru a denunța „corupția” și a solicita „schimbarea”.

Cu peste 270.000 de cazuri confirmate și peste 1.700 de decese la o populație de nouă milioane, Israel este țara cu cea mai mare rată săptămânală de infecție din lume.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul