Criteriul National

Israel: O adolescentă de 16 ani ar fi fost violată de 30 de bărbați, într-o stațiune de la mare – International

Israel: O adolescentă de 16 ani ar fi fost violată de 30 de bărbați, într-o stațiune de la mare – International
august 21
16:58 2020
Val de indignare în Israel, după informațiile potrivită cărora o adolescentă de 16 ani ar fi fost violată de un grup de 30 de bărbați, într-un hotel din stațiunea balneară Eilat, transmite AFP.

Adolescenta a depus plângere săptămâna trecută pentru viol în grup, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției israeliene Micky Rosenfeld. „Doi suspecți au fost arestați în legături cu un incident care este anchetat și în care este implicată o adolescentă de 16 ani într-o localitate din sud”, a adăugat el.

Istoria a trecut neobservată până când presa locală a scris joi că bărbații stăteau la coadă în fața camerei de hotel în care se afla tânăra, în stare de ebrietate, așteptând să o violeze.

Joi seara, proteste spontane au avut loc în mai multe orașe, printre care Tel-Aviv și Ierusalim, în sprijinul tineri și pentru a cere condamnarea violențelor sexuale împotriva femeilor

„Este șocant, nu există alte cuvinte. Nu este doar o crimă împotriva tinerei fete, este o crimă împotriva umanității însăși care merită toată condamnarea noastră”, a reacționat premierul Benjamin Netanyahu, care a cerut ca „vinovații să fie aduși în fața justiției”.

„În fiecare zi 260 de femei sunt violate în Israel”, potrivit datelor oficiale, a afirmat Ilana Weizman, 36 de ani, care a înființat grupul feminist ‘HaStickeriot’.

Potrivit acestor date, „o femeie din cinci este violată în Israel”, a mai spus ea.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul