Criteriul National

Israelul nu e de acord ca Iranul să se doteze cu armament nuclear!

Israelul nu e de acord ca Iranul să se doteze cu armament nuclear!
ianuarie 17
15:09 2016

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a atenționat duminică din nou că Israelul „nu va permite Iranului să se doteze cu arma nucleară”. Aceste declarații vin la o zi după intrarea în vigoare a acordului în domeniul nuclear între Teheran și marile puteri cât și după ridicarea sancțiunilor impuse Iranului, transmite agenția Agerpres.

rachete-balistice-1
Acordul istoric denunțat de Israel a intrat în vigoare de sâmbătă, după ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a dat undă verde.Astfel măsura a determinat ridicarea sancțiunilor economice cu care se confruntă Iranul de mulți ani.Israelul este considerat singurul stat din Orientul Mijlociu dotat cu arma nucleară, chiar dacă nu recunoaște că dispune de aceasta. Statul evreu a încercat cu înverșunare să împiedice acordul, afirmând că înțelegerea nu va opri ambițiile atomice ale Teheranului.

În tot acest timp, Iranul a negat cu vehemență faptul că dorește să se doteze cu bomba nucleară.”Politica Israelului va rămâne cea de până acum: de a nu permite Iranului să se doteze cu arma nucleară„, a afirmat șeful guvernului israelian în cadrul Consiliului de Miniștri, conform unui comunicat al biroului său de presă.
Premierul israelian, inamic declarat al Iranului, a acuzat încă de sâmbătă Teheranul că „nu a renunțat la ambițiile sale de a se dota cu arma nucleară„.

Israelul va continua să urmărească orice încălcare internațională a acordurilor de către Iran în domeniul nuclear, în privința rachetelor balistice și a terorismului”, a adăugat Netanyahu. În cazul unei astfel de încălcări, comunitatea internațională „va trebui să adopte sancțiuni dure și ofensive” împotriva Iranului, a adăugat el, reiterând că Israelul este „pregătit să facă față oricărei amenințări” din partea Teheranului.

El a mai afirmat că ridicarea sancțiunilor oferă de acum Iranului „mai multe mijloace pentru activitățile sale teroriste și agresivitatea sa în regiune și în lume„.

Sursa foto www.ziaresireviste.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro