Criteriul National

Israelul nu e de acord ca Iranul să se doteze cu armament nuclear!

Israelul nu e de acord ca Iranul să se doteze cu armament nuclear!
ianuarie 17
15:09 2016

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a atenționat duminică din nou că Israelul „nu va permite Iranului să se doteze cu arma nucleară”. Aceste declarații vin la o zi după intrarea în vigoare a acordului în domeniul nuclear între Teheran și marile puteri cât și după ridicarea sancțiunilor impuse Iranului, transmite agenția Agerpres.

rachete-balistice-1
Acordul istoric denunțat de Israel a intrat în vigoare de sâmbătă, după ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a dat undă verde.Astfel măsura a determinat ridicarea sancțiunilor economice cu care se confruntă Iranul de mulți ani.Israelul este considerat singurul stat din Orientul Mijlociu dotat cu arma nucleară, chiar dacă nu recunoaște că dispune de aceasta. Statul evreu a încercat cu înverșunare să împiedice acordul, afirmând că înțelegerea nu va opri ambițiile atomice ale Teheranului.

În tot acest timp, Iranul a negat cu vehemență faptul că dorește să se doteze cu bomba nucleară.”Politica Israelului va rămâne cea de până acum: de a nu permite Iranului să se doteze cu arma nucleară„, a afirmat șeful guvernului israelian în cadrul Consiliului de Miniștri, conform unui comunicat al biroului său de presă.
Premierul israelian, inamic declarat al Iranului, a acuzat încă de sâmbătă Teheranul că „nu a renunțat la ambițiile sale de a se dota cu arma nucleară„.

Israelul va continua să urmărească orice încălcare internațională a acordurilor de către Iran în domeniul nuclear, în privința rachetelor balistice și a terorismului”, a adăugat Netanyahu. În cazul unei astfel de încălcări, comunitatea internațională „va trebui să adopte sancțiuni dure și ofensive” împotriva Iranului, a adăugat el, reiterând că Israelul este „pregătit să facă față oricărei amenințări” din partea Teheranului.

El a mai afirmat că ridicarea sancțiunilor oferă de acum Iranului „mai multe mijloace pentru activitățile sale teroriste și agresivitatea sa în regiune și în lume„.

Sursa foto www.ziaresireviste.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo