Criteriul National

Istoria vibratorului, între legenda cu albine a Cleopatrei și tratarea femeilor de isterie

Istoria vibratorului, între legenda cu albine a Cleopatrei și tratarea femeilor de isterie
septembrie 05
12:11 2017

Vibratorul este, probabil, cea mai vândută jucărie sexuală din lume, fiind folosit, în ziua de astăzi, de femei și bărbați din toată lumea. Se găsește, în sex shop-uri, într-o multitudine de forme, dimensiuni și culori, iar, în urmă cu câțiva ani, încasările obținute la nivel global din vânzarea vibratoarelor erau duble față de cele obținute din vânzarea prezervativelor.

Probabil vă gândiți că prețul unui vibrator este mult mai mare decât cel al unui prezervativ, însă nu uitați să luați în calcul faptul că jucăriile sexuale nu sunt de unică folosință, în timp ce protecția trebuie cumpărată de fiecare dată.

Revenind, vibratorul nu este doar cea mai vândută jucărie care oferă plăceri în momentele intime, ci este și cea mai veche.

Legenda vibratorului folosit de Cleopatra

Există o legendă care spune că vibratorul ar fi fost inventat tocmai de frumoasa regină a Egiptului, cunoscută pentru sexualitatea pe care o deborda.

Potrivit acesteia, Cleopatra ar fi folosit pentru autosatisfacere coaja lemnoasă a unui fruct lunguieț, asemănător dovlecelului sau tărtăcuței, pe care ar fi umplut-o cu albine furioase.

Rațiunea acestei idei consta în faptul că albinele, agitându-se, ar fi produs un fel de vibrație care să ajute la atingerea orgasmului.

Inventat pentru a-i scuti pe medici de aplicarea tratamentului prescris femeilor pentru isterie

O altă poveste spune că vibratorul s-a născut în toiul epocii victoriene a Marii Britanii, o epocă destul de pudică, de altfel.

În acele vremuri exista o boală numită „isteria feminină”, iar aceasta reprezenta cel mai comun diagnostic pus de medici doamnelor și domnișoarelor. De fapt, era vorba despre „porniri” sexuale ale femeilor, pe care doctorii de pe atunci se vedeau nevoiți să le trateze prin masaj manual.

Acesta era, de fapt, tratamentul prescris: „masajul pelvian” care să inducă „paroxismul isteric” – altfel spus, orgasmul. Aplicarea tratamentului se făcea doar în cabinetele medicale, dar practica devenea foarte obositoare, având în vedere numărul pacientelor diagnosticate cu această boală și faptul că efectele tratamentului dispăreau după o perioadă destul de scurtă, iar femeile erau nevoite să revină pentru un nou masaj.

Astfel, un medic a inventat vibratorul. Era numit „Manipulatorul” și funcționa cu aburi, fiind alimentat cu cărbuni. Câțiva ani mai târziu a apărut vibratorul electromecanic, urmat destul de repede și de cel electric, iar după 1900 aceste obiecte nu mai erau vândute doar în cabinetele medicale, ci și în magazine.

Așadar, vibratorul are o istorie extrem de bogată, trecând de-a lungul timpului prin numeroase schimbări până să ajungă jucăria performantă din ziua de astăzi.

Totuși, există printre strămoșii lui și câteva modele care au rămas cunoscute datorită popularității de care s-au bucurat:

  • Macaura’s Pulsocon – un fel de vibrator cu manivelă

macaura

  • Hamilton Beach Type A – dotat cu mai multe capete care puteau fi schimbate

hamilton

  • Detwiller – vibratorul cu aer comprimat

detwiller

  • Hitachi – lansat de japonezi în anii ’60 și reintrodus drept pe piață în 1970 sub debumirea de „Bagheta Magică”, care a făcut furori printre femei și continuă și în ziua de astăzi să fie în topul celor mai populare vibratoare

hitachi

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo