Criteriul National

Italia este gata să reconstruiască Teatrul din Mariupol / Ministrul italian al Culturii: Teatrele din toate ţările aparţin întregii umanităţi

Italia este gata să reconstruiască Teatrul din Mariupol / Ministrul italian al Culturii: Teatrele din toate ţările aparţin întregii umanităţi
martie 18
01:08 2022

Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, anunţă, joi seară, că Italia este gata să sprijine reconstrucţia teatrului din Mariupol, „cât mai curând posibil”. „Teatrele din toate ţările aparţin întregii umanităţi”, a transmis ministrul italian, conform News.ro.

Teatrul din Mariupol, bombardat de rusiFoto: Colaj foto

Anunţul a fost făcut într-un mesaj postat pe Twitter.

”Italia este gata să reconstruiască Teatrul din Mariupol. Cabinetul de Miniştri a aprobat propunerea mea de a oferi Ucrainei resursele şi mijloacele pentru a-l reconstrui cât mai curând posibil”, a scris Dario Franceschini.

Potrivit acestuia, ”teatrele din toate ţările aparţin întregii umanităţi”.

Adăpostul din teatrul de la Mariupol a rezistat bombardamentului rus, a anunţat, joi, comisara pentru drepturile omului a Parlamentului ucrainean, Liudmila Denisova.

Autorităţile locale din Mariupol au anunţat că nu cunosc bilanţul bombardării, miercuri, a teatrului din oraşul portuar asediat de ruşi, în care se ascundeau ”sute de persoane, în principal femei, copii şi bătrâni”.

”Ieri (miercuri) şi azi (joi), în pofida unor tiruri neîncetate, înlăturarea molozului şi operaţiuni de salvare continuau în măsura posibilităţilor”, a anunţat Primăria din Mariupol.

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a povestit, joi, în Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European, ferocitatea confruntărilor armate din oraşul portuar Mariupol, situat în sudul Ucrainei, şi bombardării unui teatru în care se adăposteau 1.200 de femei şi copii, potrivit autorităţilor ucrainene.

El a acuzat că peste 400 de şcoli, 110 spitale şi 1.000 de blocuri din întreaga Ucraină au fost distruse în trei săptămâni, după lansarea invaziei ruse de către Putin.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul