Criteriul National

Italienii, precauți înaintea duelului cu CFR Cluj: „Este întotdeauna greu să joci cu echipele româneşti” – Fotbal

Italienii, precauți înaintea duelului cu CFR Cluj: „Este întotdeauna greu să joci cu echipele româneşti” – Fotbal
noiembrie 04
22:49 2020
​”Este întotdeauna greu să joci cu echipele româneşti”, a declarat Giuseppe Giannini, fostul mare fotbalist al lui AS Roma, înaintea meciului de joi cu CFR Cluj, din Europa League, scrie TuttoMercatoWeb.
„Este întotdeauna greu să joci cu echipele româneşti, însă Roma are ceva în plus faţă de adversarele din grupa sa”, a spus fostul mijlocaş cu 47 de selecţii pentru naţionala Italiei, citat de Agerpres.

„În campionat echipa joacă bine, iar acum se aşteaptă sentinţa în cazul Diawara (folosit în meciul cu Verona deşi nu avea drept de joc, Roma pierzând acea întâlnire cu 0-3 la masa verde – n. r.)”, a adăugat cel supranumit „Prinţul”.

„Am încredere în echipa giallorossa, fiindcă în atac are fantezie, viteză şi un joc imprevizibil. Sezonul trecut depindea de Dzeko, însă acum sper că Pedro şi Mhitarian pot ajuta echipa să marcheze ca să urce în clasament. E adevărat, ar fi nevoie de mai mult pragmatism, însă caracteristica jucătorilor cu fantezie e să creeze, ei elimină cu uşurinţă adversarul şi nu întotdeauna sunt lucizi în faţa porţii. Dar toţi sunt fotbalişti mari”, a afirmat legenda clubului din capitala Italiei.

În opinia sa, actuala ediţie din Serie A este atât de echilibrată, încât Roma se poate gândi la scudetto: „Are o identitate de joc, o idee şi jucători care se cunosc. Se poate gândi la titlu.”

Giannini a antrenat-o fără succes pe FC Argeş în perioada iulie – octombrie 2006.

Meciul AS Roma – CFR 1907 Cluj din Grupa A a Europa League, va avea loc pe Stadio Olimpico din capitala Italiei, joi, de la 19:55, ora României. La aceeaşi oră este programată întâlnirea Young Boys Berna – ŢSKA Sofia.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul