Criteriul National

Iti doresti sa fii cat mai productiv la birou? Iata cateva trucuri de care sa tii cont!

Iti doresti sa fii cat mai productiv la birou?  Iata cateva trucuri de care sa tii cont!
octombrie 27
21:19 2021

 

Traim intr-un secol in care munca de acasa este din ce in ce mai des incurajata, pentru ca acest lucru vine in general cu beneficii bilaterale. Daca angajatorii pot scuti niste chletuieli, angajatii se pot bucura de un spatiu personal, in care isi pot organiza timpul mult mia bine. Exista insa si situatii in care pentru anumiti angajati, munca de acasa poate parea ceva neobisnuit si isi pot gasi cu dificultate concentrarea de care au nevoie pentru a-si desfasura activitatile zilnice cat mai bine. Studiile de specialitate au aratat destul de clar faptul ca intre locul in care muncim si productivitate, exista o legatura foarte stransa, poate chiar mai stransa decat ne-am putea imagina. Astfel, de multe ori, lipsa de productivitatea poate fi pusa si pe seama mediului in care ne desfasuram activitatea.

Organizarea spatiului in care muncim este un lucru important atat pentru productivitate, cat si pentru organizare avand in vedere ca acestea merg foarte bine, mana in mana. Pentru ca intr-un fel sau altii cu totii ne dorim sa fim cat mai productivi la locul de munca, am pregatit pentru tine cateva sfaturi ce iti pot fi de un real folos in organizarea biroului si in general a spatiului in care lucrezi. Iata asadar despre ce anume este vorba!

            Amenajeaza foarte bine spatiul in care lucrezi

Indiferent daca este vorba despre biroul de la munca sau de cel de acasa, in amblele situatii este recomandat sa te asiguri ca acesta este cat mai bine organizat. Indiferent ca este vorba despre calculatoare de birou, bibliorafturi, accesorii audio, incarcatoare sau orice alte produse similare, acestea trebuie arajate in asa fel incat sa nu ocupe foarte mult spatiu pe birou. Daca nu ai nevoie in mod frecvent de aceste lucruri, este chiar recomandat sa le depozitezi in sertarele biroului.

            Organizeaza-ti activitatile cat mai bine

Productivitatea este strans legata de modul in care organizam activitatile si timpul de lucru. Indiferent daca muncesti de acasa sau te afli la sediul firmei, este esential sa inveti sa prioritizezi cat mai bine sarcinile pe careleai de indeplinit. In acest fel, vei putea observa cu usurinta cum totul va decurge mult mai simplu, si chiar mai mult decat atat, vei putea chiar duce la bun sfarsit mai multe lucruri decat ti-ai propus. Totul tine de o buna organizare.

            Asigura-te ca dispui de suficienta lumina

Lumina nu doar ca este esentiala vietii, insa este si unul dintre lucrurile care pot avea un impact major asupra productivitatii. Din acest motiv, specialistii ne recomanda sa amplasam masa de birou in acele spatii in care exista cat mai multa lumina naturala, pentru ca aceasta aduce beneficii majore, avand chiar capacitatea de a ne imbunatati starea de spirit.

            Limiteaza intruziunile personale

Chiar daca suntem prin natura noastra fiinte sociale si avem nevoie de comunicare, pentru a fi productivi, este esential sa invatam sa limitam orice fel de intruziune personala, desigur cu exceptia celor ce pot fi catalogate ca urgente sau in interes de serviciu. Cu cat vei reusi sa faci acest lucru mai bine, cu atat vei fi mai productiv.

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul