Criteriul National

Îți trebuie motivație pentru a citi cărți de istorie? Iată câteva argumente în favoarea acestora!

Îți trebuie motivație pentru a citi cărți de istorie? Iată câteva argumente în favoarea acestora!
iulie 07
10:58 2021

Ai avut vreodată dubii dacă să citești sau nu anumite cărți? În special când vine vorba despre cărți de specialitate sau cărți care nu sunt ficțiune? În acest caz, nu ai fost singura persoană care s-a gândit de două ori înainte de citi. Spre exemplu, foarte multe persoane nu reușesc să lectureze cărți de istorie, din diverse motive. Cel mai adesea, invocă acuratețea informațiilor istorice: faptele sunt prezentate într-o manieră obiectivă? Anumite întâmplări sunt reale sau istoria a fost alterată doar de dragul de a stârni controverse sau pentru a vinde cât mai multe exemplare dintr-o carte? 

Nu trebuie să îți faci griji dacă și tu ai avut aceleași gânduri. Știm că lecturarea cărților de istorie este mai dificilă decât citirea unor cărți de beletristică spre exemplu, însă după ce vei lăsa temerile deoparte, vei descoperi că ți-ai făcut griji degeaba. Mai mult, este important și locul de unde achiziționezi cărți și bineînțeles, cărțile pe care urmează să le citești. Cărțile de istorie merită citite de către oricine, însă este important să alegi cărți ce prezintă datele istorice într-un mod obiectiv. Oricine poate publica astăzi o carte, așa că dacă ai dubii despre un anumit subiect, cel mai bine este să cauți informații și despre autor pentru a-ți face o părere despre acuratețea informațiilor: sunt informații veridice sau este doar părerea autorului despre ce s-a întâmplat? 

Dacă treci peste temeri și alegi să citești cărți de istorie, vei descoperi o lume nouă și vei acumula numeroase cunoștințe. În plus, vei înțelege mai bine anumite fapte istorice și le vei putea corela cu prezentul. Spre exemplu, vei înțelege de ce granițele țărilor sunt cele din prezent și nu altele sau de ce anumite țări se înțeleg mai bine cu altele. Toate aceste informații îți vor părea mult mai logice în momentul în care vei citi informații prețioase din cărți de istorie. Aceste cărți te mai ajută și să înțelegi mai bine anumite personalități: poate îți place un anumit rege și vrei să afli mai multe despre viața acestuia. Indiferent care este subiectul cărții, cu siguranță vei fi mulțumit cu alegerea ta, deoarece vei învăța lucruri noi. 

Screenshot at Jul 07 10-58-13

Pentru că am menționat mai sus că este importantă și sursa de unde achiziționezi aceste cărți, vrem să detaliem puțin. Ne refeream la librăriile de renume, care comercializează doar cărți cu informații adecvate, nicidecum cărți controversate, care au stârnit reacții negative din cauza informațiilor false. O astfel de librărie este și LIBREX, locul de unde poți comanda carti de istorie variate.  Poți achiziționa cărți despre istoria Europei, cărți de istorie generală, cărți despre istorie României, cărți despre Marea Unire, (inclusiv cărți despre marile personalități românești), cărți cu dezvăluiri istorice sau chiar și cărți despre cele mai mari secrete din istorie. Așa cum poți observa, ai numeroase cărți la dispoziție, pe care le poți comanda oricând dorești, la prețuri excelente. 

În încheiere, am vrea să știm dacă te-am convins să începi să citești cărți de istorie și dacă le vei comanda de la LIBREX! 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul