Criteriul National

Iubim, iertăm şi renaştem pentru România ta Partea Întâi

Iubim, iertăm şi renaştem pentru România ta  Partea Întâi
iunie 04
09:09 2016

front

Despre PNŢCD cât şi despre doctrina democrat -creştină se pot ţine conferinţe, se pot scrie tomuri întregi. Dar cel mai important, în afara faptului de a o cunoaşte şi de a o înţelege o reprezintă concepţia privind organizarea, funcţionarea si conducerea societăţii prin îmbinarea valorilor si normelor religiei creştine cu principiile şi valorile democratice.

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat se consideră îndreptățit și obligat să remodeleze relațiile dintre valorile fundamentale interdependente, prin stabilirea unui raport optim pe temeiul moralei creștine între libertate, democrație, dreptate socială și patriotism luminat, în funcție de cerințele concrete ale momentului istoric. Aceste valori fundamentale trebuie să servească societății și fiecărui individ. Ele nu se limitează la unele categorii de oameni, nici la extinderea frontierelor, ci sunt chemate să creeze premisele dezvoltării libere și conștiente a personalității individului de pretutindeni.

Diferențele de opinii din punctul personal de vedere ar necesita o confruntare deschisă, directă şi civilizată,toul fiind guvernat  de acea noţiune destul de uitată precum acea a respectului reciproc, pornindu-se de la principiul că adevărul absolut nu este monopolul nimănui.

De aceea consider că tocmai multiplele tentative de exercitare a presiunilor de orice fel pentru impunerea unor concepții sunt condamnabile. Ideologizarea politică este contraindicată.

Promovarea PNȚCD în U.E.C.D. (Uniunea Europeană Creștin Democrată) are o însemnătate deosebită. PNŢCD este integrat în lumea civilizației europene, prin integrare la uniunea care va domina în lume sfârșitul de mileniu. Partidul  s-a afiliat la Internaționala Creștin Democrată (I.C.D.) încă de pe când funcționa în clandestinitate (1987) iar în 1991 a fost primit ca membru cu statut de observator în U.E.C.D.

De aceea este limpede că ideologia creștin-democrată a partidului are perspectiva de a se impune cu autoritate în viața politică a României și de a cuceri majoritatea masivă a opiniei publice românești.

Bineînţeles că acest mare partid istoric vine în întâmpinarea societăţii cu un program complex și atotcuprinzător care reprezintă alternativa valabilă de guvernare. De accea,voi încerca să schițez câteva din principiile călăuzitoare ale acestui program, care reprezintă soluția ieșirii țării noastre din impasul grav economic, social, politic și moral, în care ne aflăm realmente prăbușiți.

OBIECTIVELE MAJORE ÎNSCRISE ÎN IDEOLOGIA CREȘTIN-DEMOCRATĂ A PARTIDULUI NAȚIONAL ȚĂRĂNESC CREȘTIN DEMOCRAT SUNT:

1) Mobilizarea eforturilor națiunii pentru unificarea țării și reclădirea instituțiilor democratice anihilate de dictaturile comuniste;
2) Promovarea idealurilor de libertate, solidaritate, umanism și reconstrucția spirituală și materială a țării.

Indiscutabil,democrația creștină recunoaște și respectă demnitatea omului. Automat viața persoanei are caracter intangibil. Fiecare persoană este socotită unică și de sine stătătoare, emancipată integral de dreptul terților sau al colectivității de a dispune de libera sa afirmare.Sarcina politică a democrației creștine este de a apăra valorile istorice ale trecutului și de a dezvolta perspective și strategii hotărâtoare în evoluția societății, în libertate și armonie.
De asemenea, promovarea simțului echității și al solidarității, precum și al toleranței față de convingerile personale ale indivizilor ca model de conviețuire socială reprezintă principii ale acestei doctrine.

Învățătura creștină prin concepția sa despre om și menirea lui constituie fundamentul etic și baza morală a politicii responsabile pentru soluționarea problemelor individuale și sociale de interes comun.

Omul este răspunzător față de propria lui conștiință cât şi în fața lui Dumnezeu. De aceea, fiecare are dreptul și obligația majoră de a acționa în libertate și în mod responsabil pentru modelarea propriei lui vieți și a lumii înconjurătoare.
Dacă pornim de la această premisă cu adevărat sănătoasă, orice individ se dezvoltă și trăiește liber în cadrul societății. Poate de aceea, una din bolile secolului al XXI lea precum izolarea sau comprimarea manifestărilor individului în colectivități amorfe are efecte nedorite, chiar de-a dreptul nocive. Relațiile dintre oameni ar trebui să se desfășoare în conformitate cu dogma iubirii aproapelui.

De aceea, democrația creștină recunoaște egalitatea în drepturi tuturor oamenilor. Bărbatul și femeia, colectivitățile etnice, religioase, sociale, profesionale trebuie să se bucure de drepturi egale, în efortul comun de propășire spirituală și materială a societății.

Valorile fundamentale ale doctrinei național-țărăniste creștin democrate, pe care partidul vrea să le transpună în viața socială a României sunt: democrația adevărată, morala creștină, patriotismul luminat și dreptatea socială. Aplicarea acestor valori se poate realiza într-o viață liberă, prin solidaritatea cetățenilor pe principiile de dreptate.

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul