Criteriul National

Iubirea de sine sau dorinta de afirmare?

Iubirea de sine sau dorinta de afirmare?
septembrie 01
09:40 2017

In ceea ce priveste evolutia tratamentelor cosmetice si de infrumusetare, atat a tenului cat si din punct de vedere al imbunatatirilor aduse propriului corp, femeile au devenit tot mai interesate de aceste „trucuri” pentru a impiedica batranetea. Unele cazuri au avut succes, insa au existat si situatii in care alegerile facute au fost regretate. Desi chirurgia estetica a fost criticata inca de la aparitie, in ultimul timp s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de curaj si tarie de caracter pentru a lua o astfel de decizie.

In general, femeile sunt cele care apeleaza la operatii estetice, fie din nevoia de a acoperi anumite efecte care nu le dau pace, sau pur si simplu isi doresc sa arate mai bine. Acest curaj este insotit de asumarea propriei personalitati, a stilului, fara a justifica deciziile luate in fata celorlalti. De la implaturile cu silicon, tehnicile de imbunatatire a aspectului fizic au evoluat foarte mult, daca inainte complexarea persoanelor care nu se simteau bine in pielea lor era un sentiment des intalnit, cu ajutorul acestor tehnici, increderea in sine este mult mai stabila.

Desi multe persoane au impresia ca o operatie estetica este un trend, cazurile in care se apeleaza la astfel de proceduri sunt de la cele mai delicate. Bineinteles, un retus al buzelor sau o marire de sani nu sunt decizii luate fortati de imprejurimi, insa fiecare femeie isi doreste sa fie sexy si atragatoare, pana la limita exagerarii. Intr-un studio de videochat posibilitatea de a avea acces la aceste proceduri este destul de mare, pentru ca asa cum bine stim, aceste metode de infrumusetare nu sunt deloc ieftine, iar videochatul este domeniul care asigura un castig foarte mare, astfel incat poti opta pentru orice imbunatatire a aspectului fizic.

Multi psihologi afirma faptul ca in spatele acestor alegeri in ceea ce priveste chirurgia estetica sta sentimentul de nemultumire si frustrare, insa s-a dovedit faptul ca persoanele care apeleaza la aceste lucruri sunt intr-adevar mai fericite dupa ce isi fac interventiile dorite. Pana la urma, alegerea este a fiecaruia, iar modul in care ne ghidam viata ramane la latitudinea fiecaruia.

Iubirea de sine este un lucru care nu se intalneste la toata lumea, iar faptul ca iti doresti ce este mai bine pentru tine, nu poate decat sa te multumeasca. Dorinta de afirmare sau nu, sunt aspecte stiute de fiecare persoana in parte, in cele din urma conteaza gradul de satisfactie si multumire in urma actiunilor desfasurate.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo