Criteriul National

Iubirea de sine sau dorinta de afirmare?

Iubirea de sine sau dorinta de afirmare?
septembrie 01
09:40 2017

In ceea ce priveste evolutia tratamentelor cosmetice si de infrumusetare, atat a tenului cat si din punct de vedere al imbunatatirilor aduse propriului corp, femeile au devenit tot mai interesate de aceste „trucuri” pentru a impiedica batranetea. Unele cazuri au avut succes, insa au existat si situatii in care alegerile facute au fost regretate. Desi chirurgia estetica a fost criticata inca de la aparitie, in ultimul timp s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de curaj si tarie de caracter pentru a lua o astfel de decizie.

In general, femeile sunt cele care apeleaza la operatii estetice, fie din nevoia de a acoperi anumite efecte care nu le dau pace, sau pur si simplu isi doresc sa arate mai bine. Acest curaj este insotit de asumarea propriei personalitati, a stilului, fara a justifica deciziile luate in fata celorlalti. De la implaturile cu silicon, tehnicile de imbunatatire a aspectului fizic au evoluat foarte mult, daca inainte complexarea persoanelor care nu se simteau bine in pielea lor era un sentiment des intalnit, cu ajutorul acestor tehnici, increderea in sine este mult mai stabila.

Desi multe persoane au impresia ca o operatie estetica este un trend, cazurile in care se apeleaza la astfel de proceduri sunt de la cele mai delicate. Bineinteles, un retus al buzelor sau o marire de sani nu sunt decizii luate fortati de imprejurimi, insa fiecare femeie isi doreste sa fie sexy si atragatoare, pana la limita exagerarii. Intr-un studio de videochat posibilitatea de a avea acces la aceste proceduri este destul de mare, pentru ca asa cum bine stim, aceste metode de infrumusetare nu sunt deloc ieftine, iar videochatul este domeniul care asigura un castig foarte mare, astfel incat poti opta pentru orice imbunatatire a aspectului fizic.

Multi psihologi afirma faptul ca in spatele acestor alegeri in ceea ce priveste chirurgia estetica sta sentimentul de nemultumire si frustrare, insa s-a dovedit faptul ca persoanele care apeleaza la aceste lucruri sunt intr-adevar mai fericite dupa ce isi fac interventiile dorite. Pana la urma, alegerea este a fiecaruia, iar modul in care ne ghidam viata ramane la latitudinea fiecaruia.

Iubirea de sine este un lucru care nu se intalneste la toata lumea, iar faptul ca iti doresti ce este mai bine pentru tine, nu poate decat sa te multumeasca. Dorinta de afirmare sau nu, sunt aspecte stiute de fiecare persoana in parte, in cele din urma conteaza gradul de satisfactie si multumire in urma actiunilor desfasurate.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo