Criteriul National

Iubirea… din fiecare, dintre noi

Iubirea… din fiecare, dintre noi
august 31
18:39 2017

                             IUBIREA din noi

s
 
 
  Cartile de intelepciune spun ca 
 
IUBIREA e rodul divin al sufletului 
 
omenesc.Dumnezeu sub chipul 
 
iubirii traieste in om.
 
   Mi-am amintit de aceste ESENTE vazand in Bucuresti, pe Bd. Ferdinand, langa Gara Obor, un fapt neobisnuit .
 Un barbat ,trecut de 70 de ani, mergea in fata mea impingand un carucior de copil, insotit de un catel; la un moment dat, catelul s-a oprit, a inceput sa scanceasca si, atunci, barbatul l-a luat si l-a pus in carucior, continuandu-si plimbarea.
Am indraznit si l-am intrebat cum i-a venit o astfel de idee. Mi-a raspuns ca acest catel este batran, nu poate merge mult, insa vrea afara si trage catre locul din apropiere unde s-a prabusit sotia sa, aflata la plimbare cu cainele. Acest catel este sufletul lui, asa isi alunga singutatatea si dorul de sotie.
   Acest fapt de viata confirma( ceea  b
 
ce noi am uitat !) ca IUBIREA este in
 
fiecare dintre noi. IUBIRE si 
 
DUMNEZEU , constient sau 
 
inconstient, trebuie sa alcatuiasca 
 
suprema preocupare a sufletului 
 
omenesc. Fara de ELE omul nici n-ar putea exista.
 
 
   Important este sa îndrăznim să exteriorizăm IUBIREA faţă de tot ce este Creaţia lui Dumnezeu !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată!


  

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo