Criteriul National

IZMENARII locali și naționali, salvatorii urbei, au săltat florăresele de la CM – dar chiloții sunt în siguranță la PN

IZMENARII locali și naționali, salvatorii urbei, au săltat florăresele de la CM – dar chiloții sunt în siguranță la PN
iunie 29
21:08 2017

imag articol

Astazi 29iun plecam linistit catre santierul unde-mi desfasor o parte a activitatii profesionale, fericiti si mandri de mine cred multi elitisti intelectuali pentru ca acord mai putin timp activitatilor voluntare, am trecut pe langa cimitirul municipal, zona Energia si observasem fericit ca venisera floraresele in apropiere, astazi fiind zi de sarbatoare. M-am gandit imediat ca voi cumpara si eu un buchet pentru acasa deoarece imi plac florile de camp si curte si mai putin tradafirii olandezi vopiti cu spray-ul.

In pauza de pranz am revenit in zona in jurul orei 12:30 si mare mi-a fost surpriza sa vad doua masini ale politie locale si saracele florarese care plangeau si implorau politistii sa le lase in pace pentru ca sunt batrane si diabetice. Politistii au observat poate ca ma indreptam catre ei, am o banuiala ca au habar ce hram port si au plecat in tromba cand eram aproape de ei deja. Trei galeti cu flori au fost confiscate, o florareasa si inca un domn care vindea flori de asemenea fusesera saltati de politisti iar dna Maria S, ramasa totusi la locul cu pricina, mi-a povestit plangand si pe scurt cele intamplate. Are 71 de ani si a venit sa-si carpaceasca saracia. Barbatul saltat de politie, Gheorghe S. era sotul dansei, iar celeilalte florarease saltata de politie nu ii cunostea numele. Printre politistii locali si nationali sunt si cativa destoinici (detalii) dar majoritatea pot face fata cu brio cursurilor de balet pentru amatori.

2017-06-29 13.33.03

Masinile politiei locale au plecat in sensuri diferite asa ca am mers mai intai la sectia 4 a politiei nationale, sectie de care apartine zona Energia. Aici politistul dispecer a precizat ca este o actiune comuna a politiei locale si nationale dar ca nu stie unde au plecat masinile cu florareasa si florarul, la sediul politiei locale, purtatoare de cuvant mi-a spus ca nu-mi poate da nici o informatie deoarece actiunea este in desfasurare, iar eu ca ziarist as avea nevoie de o acreditare speciala si apoi alte aprobari si vrajeli si sa urmaresc pagina fb a primariei cica?! Deci secret mare de stat, nu se poate afla de ce pericolul cel mai mare in oras sunt floraresele, poate pentru ca totul in rest este luna, doar poate MIIIICI MICI probleme sa mai existe. Asa ca la dor 15 minute dupa ce am plecat de la politia locala, in jurul orei 14,  pe strada Andrei Muresanu o caruta cu doi adulti si un copil in ea nu avea poaaaate scaunul de copil montat, iar in statie la institutul de proiectare, acolo unde am asteptat o ora politistii locali sa dea amenzi, astazi la ora 14:30 statia era iar plina de masini ca de obicei. Doar cateva minute mai tarziu, La Palatul Navigatiei, monument categorie A, acolo unde am mancat bataita de la cei care fac gratar cu tamplaria cladirii, chilotii erau la uscat in siguranta iar paturile la aerist. Pentru necunoscatori, cladirea este in administratia primariei care de la an la an are zeci de milioane de euro necheltuite. Asadar totul este perfect in oras, iar floraresele de la cimitirul municipal sunt problema. Dar nu va stresaaaati, la supermarket si mall merge aerul conditionat, net wi-fi peste tot asa ca toata lumea reeeelax…

trtr

parcare institut

Palatul Navigatiei

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo