Criteriul National

Izolare termica si fonica: Recomandari in alegarea usii de intrare in apartament

Izolare termica si fonica: Recomandari in alegarea usii de intrare in apartament
aprilie 07
15:39 2020

Usa de la intrare este unul dintre cele mai importante elemente ale casei tale. Poate fi vazuta atat din interior, cat si din exterior, este accesata constant de membrii familiei si de oaspeti si iti ofera siguranta in fiecare zi, indiferent daca stai in casa sau pleci pentru cateva ore.

De aceea, daca tocmai te-ai mutat si vrei sa achizitionezi o usa noua pentru apartamentul sau casa ta, ar fi bine sa acorzi multa atentie acestei decizii. Produsul pe care il vei cumpara va fi folosit timp de ani de zile, asa ca asigura-te ca ai ales ceva calitativ, functional, dar si estetic.

Iata cum sa alegi usa de la intrare, tinand cont de izolarea fonica, izolarea termica si alte aspecte esentiale!

1. Izolarea fonica

Orice usa ofera un anumit grad de izolare fonica, insa diferentele dintre mai multe modele pot fi semnificative. Coeficientul de izolare fonica poate varia de la 32 de decibeli pana la 45 de decibeli.

Usile antifonice sunt proiectate special pentru a izola sunetele din exterior, pentru ca atmosfera din casa ta sa nu fie niciodata influentata de zgomotele de afara. Poti alege atat usi din lemn, cat si din metal, in functie de designul pe care il preferi.

Daca vrei sa investesti intr-o usa de calitate, vezi online usi intrare apartament si alege modelul favorit. Inainte de a lua orice decizie, verifica gradul de izolare fonica si asigura-te ca acesta este cel putin mediu.

Astfel, indiferent de ce se intampla in exteriorul locuintei tale, nu vei fi niciodata deranjat de sunetele prea puternice provenite de pe holul cladirii sau, in cazul in care stai la curte, nu vei fi deranjat de zgomotul traficului sau de sunetele din curtile vecinilor.

2. Izolare termica

Izolarea termica este un subiect pe care trebuie neaparat sa il iei in considerare cand alegi o usa pentru intrarea in casa, indiferent de zona in care locuiesti.

O izolare eficienta iti aduce beneficii atat pe timpul iernii, cand interiorul ramane cald, dar si pe timp de vara, cand racoarea este mai usor de pastrat in casa. In plus, astfel vei reusi sa si economisesti caldura si energie electrica.

Prin urmare, cand cumperi o usa pentru intrarea in casa, tine cont de coeficientul de izolare. Nivelul la care usa izoleaza temperatura poate fi determinat si in functie de numarul de garnituri de etansare; usile cu trei garnituri montate pe profilul usii iti vor oferi o izolare superioara.

Daca nu esti sigur cat de bine izoleaza usa pe care ai ales-o, nu ezita sa contactezi un angajat al magazinului si sa ceri detalii suplimnetare.

3. Rezistenta materialului

Usile concepute pentru intrarea in case si apartamente sunt, implicit, proiectate pentru a rezista in cele mai grele conditii. Astfel, unele usi sunt rezistente chiar si la foc, iar altele au o rezistenta impresionanta la socuri mecanice sau fenomene naturale.

Pentru casa ta, asigura-te ca alegi o usa dintr-un material rezistent, potrivit familiei tale. De exemplu, daca ai copii sau animale de companie, opteaza pentru o usa de metal, tratata cu un strat anti-zgarieturi. Astfel, usa nu se va deteriora cand cei mici se joaca sau incearca sa isi exerseze talentul artistic prin desene pe usa.

Daca vrei sa pastrezi un design natural sau rustic, poti opta pentru o usa de intrare din lemn stratificat, care va oferi locuintei o atmosfera primitoare si calda. Poti alege diferite tipuri de lemn, de la cel de cires, pana la cel de pin sau molid.

Asadar, fie ca te-ai mutat recent si ai nevoie de o usa noua sau ai decis sa schimbi usa pe care o ai deja de ceva vreme, tine cont de aspectele prezentate mai sus.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul