Criteriul National

Izolarea fonică, modul sigur de a-ți crește confortul acasă!

Izolarea fonică, modul sigur de a-ți crește confortul acasă!
august 12
08:11 2020

Poluarea fonică este un real pericol pentru sănătatea umană și, din păcate, de cele mai multe ori este lăsată pe ultimul plan, după poluarea aerului și a apei.

Nu ignora poluarea fonică din casa ta, dacă vrei să fii sănătos!

Nu este o misiune imposibilă ca să realizezi o bună izolare fonică a locuinței, doar că trebuie să ceri ajutorul specialiștilor, pentru un rezultat de calitate al acestei operațiuni.

Nu trebuie să spui că te vei obișnui cu zgomotul. Acest fel de poluare este unul extrem de agresiv pentru locuitorii din zonele cu un trafic intens.

Dacă te numeri și tu printre ei, pentru a obține reducerea numărului de decibeli din căminul tău, ar trebui ca izolarea contra zgomotelor exterioare să fie executată de către meseriași cu experiență, deoarece presupune o suită de proceduri complexe și complete.

Ele ar trebui să fie realizate cel mai bine la momentul construcției casei respective. Dar dacă nu este posibil acest lucru, atunci izolarea fonică se poate face și ulterior, doar că necesită niște pași suplimentari.

Mai exact, înainte de a efectua în concret lucrări constructive de atenuare sonoră a zgomotelor deranjante din afara locuinței, trebuie ca să se realizeze o activitate de investigare a surselor de poluare fonică, să se stabilească în concret gradul de intensitate al fiecăreia dintre ele și modalitățile prin care acestea ajung în interiorul căminului tău.

De-abia după ce se stabilesc clar aceste lucruri, se poate merge mai departe la alegerea materialelor cu proprietăți antifonice. Cel mai bine este ca să le achiziționezi de pe site-ul

izoterm-system.ro la recomandarea specialiștilor. Dacă intri aici online vei vedea că poți beneficia inclusiv de servicii de izolare fonică cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă efectuate de o echipă de meseriași adevărați, cu o experiență îndelungată în domeniu. Mai multe informații despre izolatie cu spuma poliuretanica puteti primi de la specialiști.

Precum bănuiești, chiar dacă nu ești specialist în izolarea sonoră a locuințelor, sursele de zgomot care au o intensitate similară trebuie atenuate folosind structuri de izolare fonică asemănătoare. Care sunt cele mai bune dintre acestea vor decide însă cei ce vor efectua lucrarea respectivă. 

Și apartamentele din blocuri se pot izola fonic!

Chiar așa, chiar dacă stai la bloc și ai geamurile orientate spre o arteră de circulație unde traficul este la cote înalte zi și noapte, tot poți ca să faci anumite lucruri care să îți crească într-un anumit grad confortul.

Și nu este vorba doar de atenuarea zgomotului mașinilor, al sirenelor de Salvare și Poliție, ci și de poluarea sonoră cauzată de vecinii tăi.

Poți începe de la izolarea peretelui/pereților comuni, mai ales dacă vecinii tăi sunt unii certați cu normele de conviețuire la bloc.

Urmează podeaua, plafonul și apoi geamurile, ba și chiar și ușa de intrare în locuință care poate să fie înlocuită cu una realizată din materiale speciale care atenuează zgomotele locatarilor care vociferează pe palier sau provenind de la liftul care te deranjează chiar și la 2 noaptea, când un vecin amețit de alcool trântește cu putere ușa metalică a ascensorului.

În acest fel, chiar și cea mai zgomotoasă încăpere din apartament va deveni una extrem de liniștită, unde chiar poți să faci meditații yoga în sunetele reconfortante ale apei ce susură din fântâna de cameră conectată la priză.

Specialiștii spun că se poate scădea lejer măcar cu 15 decibeli sunetul dintr-o cameră, dacă o izolăm cu materialele potrivite. Poate să pară puțin, dar nu este deloc așa.

O să observăm cu surprindere că acea încăpere, care înainte, poate, era cea mai zgomotoasă dintr-o locuință, după izolarea fonică va deveni camera noastră de relaxare. Pur și simplu o să ți se pară că vecinii problemă s-au mutat din bloc!

Pentru a realiza o izolare fonică corectă este nevoie ca toate suprafețele pe unde pot intra decibelii enervanți să fie căptușite suplimentar.

Podeaua ar trebui să fie izolată fonic cu materiale de cel puțin 2 cm grosime pentru a se reduce atât impactul la cădere al diferitelor obiecte, cât și sunetele provenite de la apartamentul de la etajul inferior (discuții purtate cu voce ridicată, sonorul televizorului și chiar manelele date la maxim de vreun chiriaș care face chefuri cu amicii aproape în fiecare seară).

Cu toții știm ce se spunea atunci când au apărut geamuri termopane: că vom avea parte de o liniște desăvârșită.

Se pare totuși că acest lucru nu s-a întâmplat, de aceea este o adevărată provocare ca să putem izola sonor geamurile locuinței noastre.

De regulă, se mai pune un al doilea șir de de geamuri pentru a diminua zgomotul din afara apartamentului. Mai ales dacă blocul se află lângă o arteră foarte circulată, în care autoturismele și mijloacele de transport în comun trec cu viteză la orice oră din zi și din noapte, acest demers este unul obligatoriu.

Alege să lucrezi cu o echipă specializată în izolări fonice precum este aceea de la Izoterm System SRL și căminul tău va fi rapid o oază de liniște!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul