
Poluarea fonică este un real pericol pentru sănătatea umană și, din păcate, de cele mai multe ori este lăsată pe ultimul plan, după poluarea aerului și a apei.
Nu ignora poluarea fonică din casa ta, dacă vrei să fii sănătos!
Nu este o misiune imposibilă ca să realizezi o bună izolare fonică a locuinței, doar că trebuie să ceri ajutorul specialiștilor, pentru un rezultat de calitate al acestei operațiuni.
Nu trebuie să spui că te vei obișnui cu zgomotul. Acest fel de poluare este unul extrem de agresiv pentru locuitorii din zonele cu un trafic intens.
Dacă te numeri și tu printre ei, pentru a obține reducerea numărului de decibeli din căminul tău, ar trebui ca izolarea contra zgomotelor exterioare să fie executată de către meseriași cu experiență, deoarece presupune o suită de proceduri complexe și complete.
Ele ar trebui să fie realizate cel mai bine la momentul construcției casei respective. Dar dacă nu este posibil acest lucru, atunci izolarea fonică se poate face și ulterior, doar că necesită niște pași suplimentari.
Mai exact, înainte de a efectua în concret lucrări constructive de atenuare sonoră a zgomotelor deranjante din afara locuinței, trebuie ca să se realizeze o activitate de investigare a surselor de poluare fonică, să se stabilească în concret gradul de intensitate al fiecăreia dintre ele și modalitățile prin care acestea ajung în interiorul căminului tău.
De-abia după ce se stabilesc clar aceste lucruri, se poate merge mai departe la alegerea materialelor cu proprietăți antifonice. Cel mai bine este ca să le achiziționezi de pe site-ul
izoterm-system.ro la recomandarea specialiștilor. Dacă intri aici online vei vedea că poți beneficia inclusiv de servicii de izolare fonică cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă efectuate de o echipă de meseriași adevărați, cu o experiență îndelungată în domeniu. Mai multe informații despre izolatie cu spuma poliuretanica puteti primi de la specialiști.
Precum bănuiești, chiar dacă nu ești specialist în izolarea sonoră a locuințelor, sursele de zgomot care au o intensitate similară trebuie atenuate folosind structuri de izolare fonică asemănătoare. Care sunt cele mai bune dintre acestea vor decide însă cei ce vor efectua lucrarea respectivă.
Și apartamentele din blocuri se pot izola fonic!
Chiar așa, chiar dacă stai la bloc și ai geamurile orientate spre o arteră de circulație unde traficul este la cote înalte zi și noapte, tot poți ca să faci anumite lucruri care să îți crească într-un anumit grad confortul.
Și nu este vorba doar de atenuarea zgomotului mașinilor, al sirenelor de Salvare și Poliție, ci și de poluarea sonoră cauzată de vecinii tăi.
Poți începe de la izolarea peretelui/pereților comuni, mai ales dacă vecinii tăi sunt unii certați cu normele de conviețuire la bloc.
Urmează podeaua, plafonul și apoi geamurile, ba și chiar și ușa de intrare în locuință care poate să fie înlocuită cu una realizată din materiale speciale care atenuează zgomotele locatarilor care vociferează pe palier sau provenind de la liftul care te deranjează chiar și la 2 noaptea, când un vecin amețit de alcool trântește cu putere ușa metalică a ascensorului.
În acest fel, chiar și cea mai zgomotoasă încăpere din apartament va deveni una extrem de liniștită, unde chiar poți să faci meditații yoga în sunetele reconfortante ale apei ce susură din fântâna de cameră conectată la priză.
Specialiștii spun că se poate scădea lejer măcar cu 15 decibeli sunetul dintr-o cameră, dacă o izolăm cu materialele potrivite. Poate să pară puțin, dar nu este deloc așa.
O să observăm cu surprindere că acea încăpere, care înainte, poate, era cea mai zgomotoasă dintr-o locuință, după izolarea fonică va deveni camera noastră de relaxare. Pur și simplu o să ți se pară că vecinii problemă s-au mutat din bloc!
Pentru a realiza o izolare fonică corectă este nevoie ca toate suprafețele pe unde pot intra decibelii enervanți să fie căptușite suplimentar.
Podeaua ar trebui să fie izolată fonic cu materiale de cel puțin 2 cm grosime pentru a se reduce atât impactul la cădere al diferitelor obiecte, cât și sunetele provenite de la apartamentul de la etajul inferior (discuții purtate cu voce ridicată, sonorul televizorului și chiar manelele date la maxim de vreun chiriaș care face chefuri cu amicii aproape în fiecare seară).
Cu toții știm ce se spunea atunci când au apărut geamuri termopane: că vom avea parte de o liniște desăvârșită.
Se pare totuși că acest lucru nu s-a întâmplat, de aceea este o adevărată provocare ca să putem izola sonor geamurile locuinței noastre.
De regulă, se mai pune un al doilea șir de de geamuri pentru a diminua zgomotul din afara apartamentului. Mai ales dacă blocul se află lângă o arteră foarte circulată, în care autoturismele și mijloacele de transport în comun trec cu viteză la orice oră din zi și din noapte, acest demers este unul obligatoriu.
Alege să lucrezi cu o echipă specializată în izolări fonice precum este aceea de la Izoterm System SRL și căminul tău va fi rapid o oază de liniște!