Criteriul National

Jandarmeria Capitalei nu respectă Constituția!

Jandarmeria Capitalei nu respectă Constituția!
septembrie 01
05:08 2016

prostie

M-am uitat cu atenție la tot ce s-a întâmplat săptămâna trecută legat de derby-ul din fotbalul românesc Steaua – Dinamo.

Marți, 16 august 2016, va rămâne o zi memorabilă în istoria fotbalului românesc. Nu din cauza faptului că Steaua București a încasat pe Arena Națională 5 goluri din partea lui Manchester City, ci datorită farsei monumentale pusă la cale de fanii lui Dinamo București. O farsă ce s-a dorit a fi un preambul la ce urma să se întâmple în tribune, sâmbătă, 20 august 2016, când urma să se dispute derby-ul dintre cele două echipe bucureștene.
doar-dinamo
Un singur aspect: farsa nu a fost înghițită cum se cuvine de către mai-marii Stelei, și aici mă refer la Gheorghe (Gigi) Becali și Mihai (Meme) Stoica. Aceștia, iritați de ce au văzut în tribune marți seara, au decis ca sâmbătă să interzică orice coregrafie pregătită de galeriile celor două echipe.
În ciuda atitudinii războinice și a interdicției impusă de cei doi infractori, condamnați penal și care și-au executat pedepsele în pușcăria de la Poarta-Albă, fanii echipei Dinamo București au pregătit o coregrafie bazată pe îmbrăcarea, în afara stadionului, a unor veste de culoare albă, ținând cont că ei vin la meci întotdeauna îmbrăcați în tricouri roșii. Veste albe pentru suporteri, o chestie inofensivă menită să creeze un mesaj în interiorul stadionului, adică o exprimare.

dezbracarea-fanilor-lui-dinamo
Exprimare interzisă însă de infractorii Gigi Becali și Meme Stoica, interdicție la care, culmea, au achiesat și jandarmii aflați la stadion, care i-au dezbrăcat pe fanii lui Dinamo de vestele respective. Și le-au interzis astfel libertatea de exprimare, de a-și expune mesajul în tribune, pe stadion, cu ocazia derby-ului.

Libertatea de exprimare care este garantată de Constituția României, dar pe care șefii fără carte ai jandarmilor bucureșteni au decis să o suprime la apelul infractorilor Gigi și Meme.

Dar ce spune Constituția României?
” ART. 30 Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă. „
Dacă la Gigi și Meme, în calitate de persoane fizice, de infractori care și-au executat pedepsele în pușcărie, nu am pretenția ca să respecte dispozițiile Constituției României, dispoziții care sunt imperative, la jandarmi am alte pretenții.
Faptul că jandarmii au încălcat prin atitudinea lor libertatea de exprimare a fanilor echipei Dinamo cu prilejul meciului de sâmbătă, 20 august 2016, reprezintă o gravă încălcare a dispozițiilor constituționale.
Pe această cale solicit Avocatului Poporului să ia atitudine cu privire la acest caz și solicit demiterea întregii conduceri a Jandarmeriei Capitalei. Atât timp cât șefii jandarmilor au fost de acord cu încălcarea libertății de exprimare stipulată imperativ în Constituția României, aceștia nu mai pot conduce o instituție menită să apere legea și ordinea publică.

Sursa foto: Arhiva Revista presei spirtive

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro