Criteriul National

Japonia: Speculaţii persistente asupra stării de sănătate a prim-ministrului Shinzo Abe – International

Japonia: Speculaţii persistente asupra stării de sănătate a prim-ministrului Shinzo Abe – International
august 24
08:28 2020
Prim-ministrul japonez Shinzo Abe s-a întors luni la un spital din Tokyo după ce săptămâna trecută a petrecut acolo mai mult de şapte ore oficial pentru un control medical, relansând zvonurile asupra stării sale de sănătate, relatează France Presse, potrivit Agerpres. Abe s-a întors la spital „pentru teste suplimentare”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului Yoshihide Suga, într-un briefing de presă regulat. Suga nu a răspuns la întrebarea dacă prim-ministrul suferă de o anumită boală şi a dat asigurări că nu vede „nicio schimbare” în starea sa de sănătate în timpul întâlnirilor „zilnice” cu el.

Potrivit canalului Nippon TV, citând surse apropiate Partidului Liberal Democrat (PLD), formaţiunea lui Abe, acesta a primit lunea trecută un tratament pentru o boală de care suferea în trecut, în loc să fie supus unor controale medicale de rutină.

Un săptămânal japonez a relatat de asemenea că Abe ar fi scuipat sânge la începutul lunii iulie.

Luni, el a doborât recordul de longevitate în funcţia de prim-ministru în Japonia, pentru acelaşi mandat (2.799 zile la rând). El a doborât deja un astfel de record în noiembrie anul trecut, dar numărând primul său mandat în fruntea ţării, mult mai efemer (un an între 2006 şi 2007).

Printre diferitele motive ale demisiei sale la acea vreme, el a invocat o boală inflamatorie cronică a intestinului, colită ulceroasă, despre care spune că între timp a fost vindecată.

Popularitatea lui Abe s-a prăbuşit în ultimele luni, în timp ce opinia publică japoneză critică modul în care el a gestionat pandemia de coronavirus.

Potrivit unui sondaj publicat duminică de agenţia de presă Kyodo, cabinetul său nu a obţinut decât 36% din opinii favorabile, al doilea cel mai scăzut nivel de când Abe a revenit la putere în 2012.

Peste 58% dintre cei chestionaţi s-au declarat nemulţumiţi de modul în care guvernul său luptă împotriva crizei de COVID-19.

Japonia a înregistrat până în prezent un număr relativ limitat de cazuri în comparaţie cu multe alte ţări – aproape 62.000 de infecţii şi aproximativ 1.200 de decese. Dar numărul cazurilor este în creştere în arhipelag de la începutul lunii iulie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul