Criteriul National

Jean-Claude Juncker amenință voalat SUA

Jean-Claude Juncker amenință voalat SUA
martie 31
23:43 2017

Jean-Claude Juncker amenință că va susține independența unor state americane, dacă Trump va continua să încurajeze ieșirea altor țări din Uniunea Europeană, după exemplul Marii Britanii. Aflat la congresul PPE din Malta, președintele Comisiei Europene a mai spus că UE trebuie să-și întărească sistemul de apărare, care acum e ca un „coteț pentru găini”.

European Commission President Juncker delivers a speech during a debate on the future of the EU at the European Parliament in Strasbourg

La o reuniune a liderilor Partidului Popular European de centru-dreapta, în Malta, Juncker a declarat că Brexit ul nu ar fi sfârșitul Uniunii Europene – chiar dacă unii oameni, cum ar fi Donald Trump doresc acest rezultat. Ca răspuns al Casei Albe ce a demonstrat că președintele Trump ar fi fost „un lider pe Brexit,“ Juncker a declarat: „În cazul în care continuă, voi suna pentru Ohio ca să fie independent și Texas ul să părăsească Statele Unite.“

Remarcile lui Juncker au venit la o zi după ce Marea Britanie a declarat în mod oficial  Uniunii Europene că intenționează fără regrete să se îndepărteze. „Brexit ul ar trebui să fie începutul a ceva nou, ceva mai bun“, a mai spus Juncker.„Trebuie să continuăm.“

Oficialul european a adăugat că este destul de mult pentru cei 27 de membri UE rămași să facă, inclusiv să contribuie la consolidarea politicii de securitate și apărare. „O fermă de pui este o formațiune de luptă strânsă în comparație cu apărarea comună a Europei“, a spus el,  în discursul ținut integral în limba germană.

Juncker a făcut aceste declaraţii în contextul întrevederii pe care cancelarul Germaniei Angela Merkel a avut-o vineri la Washington, cu preşedintele SUA Donald Trump. Cu această ocazie, Angela Merkel a pledat pentru reluarea negocierilor între Uniunea Europeană şi Statele Unite pe tema Tratatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP). Joi, Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a dat asigurări că Washingtonul nu vrea conflicte comerciale, însă unele acorduri internaţionale ar trebui, în opinia lui, revizuite.

 „Faptul că preşedintele american a salutat decizia Marii Britanii de ieşire din UE şi a spus că alte ţări ar trebui să urmeze acest parcurs reprezintă ceva inedit”, a subliniat Jean-Claude Juncker.Pe de altă parte, Juncker s-a declarat încrezător că Uniunea Europeană va semna anul acesta un acord comercial cu Japonia. Preşedintele Comisiei Europene se va întâlni marţi cu premierul Japoniei, Shinzo Abe.
juncker

Acest discurs ironic și amenințător este de fapt o prelungire a unor declarații făcute acum mai bine de doă săptămâni. Atunci, fiind întrebat, într-un interviu acordat publicației Bild am Sonntag, dacă alte state UE ar putea urma exemplul britanic, Juncker a afirmat: „Nu. Exemplul Marii Britanii îi va face pe toți să își dea seama că nu merită să plece”.

Un alt pasaj aflat în același registru relevă poyiția intransigentă a oficialului european ce consideră că statele rămase în UE vor fi unite și nicidecum fărâmițate de pozițiile și politiciile de părăsire a acetei uniuni sau de părerile și avântul partidelor naționaliste:”Dimpotrivă, statele rămase în Uniunea Europeană se vor îndrăgosti unul de altul din nou și vor înnoi angajamentele în cadrul Uniunii Europene”, a subliniat Jean-Claude Juncker.

Filmul complet al declarațiilor oficialului european

Sursa foto Bild.de,  Reuters UK

Sinteză material realizat de către Prof.Daniel Mihai Prof. Dr.de Vioară la CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo