Criteriul National

Jeanu Dorin Dumitru – Primarul care modernizează Costineştiul

Jeanu Dorin Dumitru – Primarul care modernizează Costineştiul
mai 27
23:55 2021

Ştim cu toţii că politica românească are nevoie de un suflu proaspăt, de oameni tineri şi devotaţi comunităţilor din care fac parte. Aruncând o privire peste cum arată ţara am putea spune că astfel de oameni nu există, însă dacă ne uităm mai atent vom vedea că există anumite zone care ies din tipar şi arată complet diferit faţă de restul. Ce au ele diferit faţă de altele? Ei bine, unul dintre răspunsuri ar fi conducători dispuşi să facă sacrificii şi să transforme în bine comunităţile din care fac parte!

Un astfel de exemplu vom regăsi şi în comuna Costineşti. După 20 de ani în care comuna a fost condusă de un singur primar, anul trecut locuitorii din Costineşti au decis că e vremea schimbării şi să-şi pună încrederea într-un primar tânăr pe nume Jeanu Dorin Dumitru. Acesta reprezintă exact modelul de care politica din România are nevoie pentru ca ţara să prospere: este un bărbat tânăr care îşi doreşte să facă din comunitatea sa un model de urmat pentru restul ţării.

Costineştiul este o comună cu foarte mult potenţial datorită zonei în care se află, fiind una dintre cele mai atractive locaţii pe timp de vară pentru tinerii dornici de distracţie. Însă Costineştiul este mult mai mult decât o simplă staţiune de litoral, locuitorii lovindu-se de aceleaşi probleme şi neajunsuri precum cei din alte zone ale ţării. Tocmai de aceea, locuitorii comunei Costineşti au dorit o schimbare şi au văzut în Jeanu Dorin Dumitru omul capabil să producă această schimbare.

Şi din câte se pare după prima jumătate de an de mandat, Jeanu Dorin Dumitru este pus pe fapte mari, reuşind deja să pună Costineştiul pe o cale bună. Unul dintre punctele cele mai importante pentru dezolvarea Costineştiului este atragerea de fonduri europene, iar Jeanu Dorin Dumitru a făcut un pas important spre acest obiectiv: „Am dispus cadastrarea întregii localităţi, pentru că şi din acest punct de vedere lucrurile au fost lăsate la voia întâmplării. Când am preluat Primăria, am descoperit că nu ştim situația terenurilor din localitate. Problemă care, din nou, ne bloca posibilitatea accesărilor fondurilor europene. Suntem aproape gata cu acest proces, în zilele următoare vom avea o situaţie exactă a cadastrului Costineștiului.

Şi pentru că i s-a reproşat că nu comunică suficient de mult public, Jeanu Dorin Dumitru a decis să îşi creeze un blog personal prin intermediul căruia să ţină la curent locuitorii comunei Costineşti cu proiectele şi cu activitatea sa din funcţia de primar, dar nu numai. Pe lângă pagina sa de Facebook, primarul comunei Costineşti poate fi găsit şi pe blogul personal jeanudumitru.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul