Criteriul National

Jefuiți de prezent

Jefuiți de prezent
decembrie 11
14:03 2018

large
Suntem oameni ocupati. Nu avem timp macar sa ne tragem sufletul . Nu ne putem opri decat cu riscul sa fim lasati pe dinafara. Mai bine sa fiu asa de ocupat, decat sa nu mai fiu deloc; sunt cineva la mine la serviciu… de aceea stau pana la ora 20,00…
Asa se intampla majoritatii oamenilor aflati in perioada activa a vietii !
Dar, Viata, viata lor, unde este ?
Cand isi odihnesc sufletul – conditie esentiala pentru a ramane printre cei care traiesc cu adevarat ?
Aruncati in Prezent ne lasam jefuiti de acesta ca si cum ar dura o vesnicie !
Nu, Prezentul e doar fractiunea de secunda intre inspiratie si respiratie. Trecutul il stim , dar nu vrem sa invatam din el, Prezentul nu-l sesizam , iar Viitorul e necunoscut si ramane o raza de speranta, o iluzie.
Ne risipim timpul cu preocupari care nu conteaza, in loc sa -l dramuim vazand care-i rolul nostru in tot ce ni s-a intamplat si cum putem influienta viitorul , fiind mai exigenti cu noi insine si fara sa ne lasam prada PREZENTULUI.
1
In acest fel vad eu rolul liberului arbitru al fiecaruia, nu lasarea in voia sortii !
Imprejurarile vremurilor in care traim sunt peste vointa noastra, insa adaptarea la ceea ce impune realitatea din jur, este atributul exclusiv al nostru.
Daca vrem sa ramanem LIBERI, trebuie sa ne construim noi VIATA, pe temeliile Trecutului si cu teluri in viitor!

Voi incheia cu ceva care mi-a fost adus la cunostinta,am filtrat si prin scris ma adresez dumneavoastra cat si redactorului-sef al platformei media independente Criteriului National, tanarul si inimosul Daniel Mihai.
Atunci cand voi gasi cheia de a intelege metafizic franturi de Adevar , exprimate de spirite superioare in cuvinte aparent obisnuite… voi dezvolta. Este o promisiune, credeti-ma pe cuvant!
Am facut-o constant si in toate celellate materiale trimise , iar astazi, mai mult ca niciodata, impins de acea disponibilitate, de acel entuziasm am sa ma opresc la ADEVARUL descifrat in poezia „Criticilor mei ” de Mihai Eminescu.
Ceea ce culeg simturilor celor cinci organe ale trupului , ajunge la MINTE( sediul acesteia fiind in creier) sub forme de imagini( care pot fi usor manipulate de expeditor). Mintea le selecteaza- liberul arbitru fiind prezent de la nastere – si, pe cele care le „valideaza”, le trimite sa bata „la portile gandirii ” pentru a primi „vestmintele vorbirii” ( cuvintele) si astfel sa intre in lume.
Iisus
Geniul lui Eminescu stia ca izvorul gandului-cel care iese in lume prin cuvant- nu-i mintea , CI SPIRITUL(firea, sufletul) , cel care se manifesta in lumea materiala ca om cu suflet si trup .

Iata de ce mintea ne minte, gandul bun ne ocoleste, fiindca e ca la calculator : ” date gresite in dai, concluzii eronate produce „.
Ma rog adesea : „Da-mi Doamne Gandul bun atunci cand si cat imi trebuie ! ” ( spiritul nostru fiind scanteie divina este izvorul gandului). Multumesc Divinitatii, din toata fiinta mea! Am avut si am parte de ganduri salvatoare, exact atunci cand totul pare fara iesire.
Nu-i om sa nu fie gratificat astfel, fie ca este constient sau nu de aceasta. Faptul ca spune : „Multumesc Doamne !”, arata ca in adancul sufletului stie.

Sursa foto : Oficial Media, Ziarul Lumina,blog.napocaimobiliare.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 11 Decembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu