Criteriul National

Joaca intr-un mediu propice

Joaca intr-un mediu propice
februarie 27
15:32 2019

Joaca e modalitatea prin care copiii isi exteriorizeaza sentimentele. Prin jocaca, micutii invata cum sa-si indrepte greselile si stiu ca se pot simti bine dupa ce le-au reparat. Atunci cand creeaza sau construiesc lucruri, copiii isi consolideaza propriile aptitudini si isi dezvolta increderea de sine. Jocul ii ajuta pe copii sa inteleaga lumea in care traiesc, sa-si proiecteze viitorul, sa se imagineze in rolul de mama sau tata sau de specialisti in diverse domenii ale muncii.

Atat in cazul echipamentelor de joaca amplasate in locuri publice, cat si in gradinile caselor private, trebuie sa ţinem cont de situaţia in care, de exemplu, cade un copil, si risca sa se accidenteze grav. De aceea, primul lucru si cel mai important in crearea unui loc de joaca este siguranta.

          covor puzzle copiiSi aici intra in discutie subiectul paviment moale loc joaca. Care sunt domeniile de utilizare ale acestor pavimente? Domeniile in care se folosesc sunt pe cat de diverse pe atat de comune. Incepem cu locurile de joaca unde un paviment colorat nu ar trebui sa lipseasca. Utilizarea acestora la suprafetele de impact elimina pericolul de lovire al copiilor, de zgariere sau ranire, oferind atat siguranta cat si protectie. Spre exemplu, tatami moale copii se folosesc cu succes pentru gradinite, scoli, locuri de jaoaca de interior, cat si pentru acasa, pentru spatiul in care se joaca copilul dumneavoastra. Un paviment copii sub forma de puzzle pardoseala loc joaca este perfect pentru a fi utilizat si acasa, si asta prin designul de care da dovada, precum si prin lipsa de efort cu care poate fi montat. Spre deosebire de alt tip de pavimente care necesita lipici pentru a fi montate, acest tip de pardoseala moale copii se va monta doar prin simpla presare.  Fiind elastice au capacitate crescuta de absorbtie a socurilor, oferind siguranta sporita, dar si aspect ingrijit. Curatarea acestora este simpla, se poate face doar cu apa sau chiar si cu detergenti de curatare, uscarea facandu-se foarte repede datorita suprafetelor impermeabile. Domeniile variate in care se pot folosi aceste pavimente le recomanda ca fiind o alegere inspirata pentru amenajarea suprafetelor diverse, oferind un covor loc joaca ce prezinta durabilitate, rezistenta, calitate si aspect ingrijit. Orice locatie ce va dispune de un puzzle pardoseala copii se va remarca prin designul viu colorat, oferind totodata un confort sporit si siguranta pentru utilizatorii sai. Investind intr-un astfel de covor puzzle copii veti obtine o protectie sporita si un grad de siguranta ridicat, fiind scutiti de neplacerile cauzate de umiditatea excesiva sau aspectul neingrijit.

            Joaca este modalitatea prin care cei mici se dezvolta corespunzator, prin care vor invata lucruri ce le vor fi necesare pe viitor. Joaca, fie ca este desfasurata afara, in aer liber, fie ca se desfasoara in casa, intr-un mediu sigur si controlat, ii ajuta pe cei mici sa scape de stres. Joaca ii ajuta sa devina empatici fata de ceilalti, sa invete sa imparta ce au cu prietenii lor. Prin joc, invata sa conduca si sa urmeze, invata cum sa aiba grija unii de ceilalti. de aceea, trebuie sa le oferim acestora mediul propice in care sa se desfasoare in ritmul lor.

 

Detalii: https://www.waterboyz.ro/paviment-colorat-protectie-podea-copii/

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei