
Schimbarea de funcții se poate produce așa încât șefa DNA „trece” asemeni unui consilier cu rang de ministru la Palatul Cotroceni !
Mai bine spus, tot o femeie va fi șefa DNA-ului. Numai că aceasta v a fi mult mai severă, cu „viața internă” din Parchete. Cum se poate spun, fără menajamente dar și fără frică… ” s-au bucurat degeaba ! ”
Pe ce mă bazez ? Indubitabil, acest raționament este construit pe acea mult discutată dar și disputată idee de necesitate a schimbării .De altfel, un șef „etern” nu mai este motivat să lupte adecvat cu noile și permanentele provocări. Ca șef trebuie să fii mereu cu un pas înaintea subordonaților, chiar cu foarte mulți mai… inteligenți decât propria persoană.
Și, ca să vă spun tot așa direct și fără să mă hazardez în exprimare, atunci când subalternii, subordonații sau observatorii te-au „citit” complet , s-a incheiat autoritatea, care ,orice am spune, se întemeiază tot pe frica de sancțiuni.
Dar, așa cum modificările survin de la o zi la alta, se pare că acest ”joc” e cam departe de a fi pus ]n vigoare.
Pot exclama c[ „Am pierdut !”
Legea a fost modificată și,atunci când va fi promulgată nu va mai permite delegarea și detașarea judecătorilor și procurorilor în funcții politice sau adminstrative, ce excepția activității didactice din învățământul superior juridic care se desfășoară în afara programului de lucru de la instanțe și parchete. E greu de crezut ca un procuror cu 23 de ani vechime, în prag de pensie își va da demisia pentru o funcție efemeră. Cu mențiunea că , doar tunci când va avea 25 de ani în functia de procuror poate ieși la pensie.
Nu cred că președintele României „va găsi” acele motive legale pentru revocare, văzând avizul CSM, chiar dacă azi merge la bilanțul DNA pe 2017 !
Sursa foto Study.com
Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 28 Februarie 2018