Criteriul National

„Jocul” rămâne…deschis și acestei variante

„Jocul” rămâne…deschis și acestei variante
februarie 28
15:33 2018

a

Schimbarea de funcții se poate produce așa încât șefa DNA „trece” asemeni unui consilier cu rang de ministru la Palatul Cotroceni !

Mai bine spus, tot o femeie va fi șefa DNA-ului. Numai că aceasta v a fi mult mai severă, cu „viața internă” din Parchete. Cum se poate spun, fără menajamente dar și fără frică… ” s-au bucurat degeaba ! ”

Pe ce mă bazez ? Indubitabil, acest raționament este construit pe acea mult discutată dar și disputată idee de necesitate a schimbării .De altfel, un șef „etern” nu mai este motivat să lupte adecvat cu noile și permanentele provocări. Ca șef trebuie să fii mereu cu un pas înaintea subordonaților, chiar cu foarte mulți mai… inteligenți decât propria persoană.
Și, ca să vă spun tot așa direct și fără să mă hazardez în exprimare, atunci când subalternii, subordonații sau observatorii te-au „citit” complet , s-a incheiat autoritatea, care ,orice am spune, se întemeiază tot pe frica de sancțiuni.

Dar, așa cum modificările survin de la o zi la alta, se pare că acest ”joc” e cam departe de a fi pus ]n vigoare.
Pot exclama c[ „Am pierdut !”
Legea a fost modificată și,atunci când va fi promulgată nu va mai permite delegarea și detașarea judecătorilor și procurorilor în funcții politice sau adminstrative, ce excepția activității didactice din învățământul superior juridic care se desfășoară în afara programului de lucru de la instanțe și parchete. E greu de crezut ca un procuror cu 23 de ani vechime, în prag de pensie își va da demisia pentru o funcție efemeră. Cu mențiunea că , doar tunci când va avea 25 de ani în functia de procuror poate ieși la pensie.
Nu cred că președintele României „va găsi” acele motive legale pentru revocare, văzând avizul CSM, chiar dacă azi merge la bilanțul DNA pe 2017 !

Sursa foto Study.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 28 Februarie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro