Criteriul National

„Jocul” rămâne…deschis și acestei variante

„Jocul” rămâne…deschis și acestei variante
februarie 28
15:33 2018

a

Schimbarea de funcții se poate produce așa încât șefa DNA „trece” asemeni unui consilier cu rang de ministru la Palatul Cotroceni !

Mai bine spus, tot o femeie va fi șefa DNA-ului. Numai că aceasta v a fi mult mai severă, cu „viața internă” din Parchete. Cum se poate spun, fără menajamente dar și fără frică… ” s-au bucurat degeaba ! ”

Pe ce mă bazez ? Indubitabil, acest raționament este construit pe acea mult discutată dar și disputată idee de necesitate a schimbării .De altfel, un șef „etern” nu mai este motivat să lupte adecvat cu noile și permanentele provocări. Ca șef trebuie să fii mereu cu un pas înaintea subordonaților, chiar cu foarte mulți mai… inteligenți decât propria persoană.
Și, ca să vă spun tot așa direct și fără să mă hazardez în exprimare, atunci când subalternii, subordonații sau observatorii te-au „citit” complet , s-a incheiat autoritatea, care ,orice am spune, se întemeiază tot pe frica de sancțiuni.

Dar, așa cum modificările survin de la o zi la alta, se pare că acest ”joc” e cam departe de a fi pus ]n vigoare.
Pot exclama c[ „Am pierdut !”
Legea a fost modificată și,atunci când va fi promulgată nu va mai permite delegarea și detașarea judecătorilor și procurorilor în funcții politice sau adminstrative, ce excepția activității didactice din învățământul superior juridic care se desfășoară în afara programului de lucru de la instanțe și parchete. E greu de crezut ca un procuror cu 23 de ani vechime, în prag de pensie își va da demisia pentru o funcție efemeră. Cu mențiunea că , doar tunci când va avea 25 de ani în functia de procuror poate ieși la pensie.
Nu cred că președintele României „va găsi” acele motive legale pentru revocare, văzând avizul CSM, chiar dacă azi merge la bilanțul DNA pe 2017 !

Sursa foto Study.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 28 Februarie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei