Criteriul National

Jocurile sunt mai frumoase cand toata familia este aproape

Jocurile sunt mai frumoase cand toata familia este aproape
februarie 10
10:43 2021

Joaca este o activitate benefica pentru ce mici, dar si pentru parinti. Bineinteles ca uneori trebuie sa ne lasam copilul sa se joace singur sau cu alti copii de varsta lui, dar consider ca este important ca macar o data pe zi sa ne rezervam cateva minute si sa le dedicam jocului cu acesta. Joaca cu copilul tau implica o atitudine active din partea ta, prin urmare chiar daca ne jucam trebuie sa fim atenti si la el, adica: sa il ascultam, sa ii observam gesturile, sa il sprijini, sa il intelegi si sa incepi sa lansezi tot felul de provocari prin care sa ii stimulezi imaginatia, creativitatea si sa il determine sa ia initiativa. Bineinteles ca trebuie sa corectezi anumite impulsuri pe care acesta le poate avea, dar cu calm si grija. Si in nici un caz nu incerca sa ii impui anumite lucruri sau sa il contrazici mereu. Astfel ii permiti sa isi dezvolte abilitatile si sa capete gesturi frumoase. Nu uita ca chiar aceasta activitate, chiar daca avem in fata noastra jocuri cu forme geometrice, jocuri din lemn sau jocuri pentru dexteritate si manipulare, trebuie sa ne simtim bine, sa radem si sa zambim. Caci doar asa vom reusi sa cream amintiri frumoase.

set-de-piese-din-lemn-curcubeu_12561_1_1572517903.jpg

Daca avem mai multi copii nu trebuie sa ii dedicam mai mult timp celui mai mic dintre ei, spre exemplu, ci sa incercam sa ne il impartim egal. Prin urmare, e bine sa te joci atat cu fiecare in parte, cat si cu cei doi in acelasi timp, nu uita sa implicit si ceilalti membri ai familiei… caci unele jocuri sunt mult mai frumoase atunci cand toata familia este impreuna si se simte bine.

Daca ai doresti sa cumperi mai multe jocuri, pe grupe diferite de varsta, iti recomandam sa verifici si oferta celor de la jucaresti.ro. Spre exemplu poti achizitiona Primul meu cadru pentru sortat cu 6 forme geometrice din lemn – un joc de manipulare si dexteritate la doar 63 lei. Daca ai un copil mic cu siguranta iti va fi util, cumpara aici acest joc.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul