Criteriul National

Johnny Depp a pierdut procesul de defăimare intentat The Sun / Ce spune judecătorul despre acuzațiile de violență domestică – Showbiz

Johnny Depp a pierdut procesul de defăimare intentat The Sun / Ce spune judecătorul despre acuzațiile de violență domestică – Showbiz
noiembrie 02
14:25 2020
Actorul american Johnny Depp a pierdut procesul de defăimare intentat tabloidului britanic „The Sun” care a scris despre acesta că și-a bătut fosta soție, anunță BBC.

Depp, în vârstă de 57 de ani, a dat în judecată ziarul după ce acesta a pretins că actorul și-a agresat fosta soție, Amber Heard, acuzație negată de acesta.

Judecătorul Nicol a decis însă că The Sun a reușit să demonstreze că informațiile din articol sunt „adevărate pe substanță”. Un purtător de cuvânt al The Sun i-a mulțumit lui Amber Heard pentru „curajul ei”.

Procesul a avut loc în luna iulie la Curtea Regală de Justiție din Londra și a durat 16 zile.

Avocatul din Statele Unite al lui Amber Heard a declarat că „pentru cei dintre noi prezenți la proces decizia și judecata nu reprezintă o surpriză”, adăugând că „foarte curând vom putea prezenta dovezi și mai voluminoase în SUA”.

Johnny Depp a acționat-o în instanță pe Heard într-un caz separat în Statele Unite, în legătură cu un editorial apărut în Washington Post, actorul afirmând că articolul respectiv sugerează că ar fi fost violent față de fosta sa soție.

Heard a declarat în luna iulie în ultima zi a procesului din Regatul Unit că acesta a fost „incredibil de dureros” și că dorește doar să „își vadă mai departe de viață”.

Judecătorul britanic a notat că „am găsit că marea majoritate a acuzațiilor de agresiune împotriva doamnei Heard de către domnul Depp au fost dovedite în conformitate cu standardul civil”.

Acesta mai afirmă că „o temă recurentă în dovezile prezentate de domnul Depp a fost că doamna Heard a construit o farsă și că a făcut acest lucru ca o ‘poliță de asigurare’, și că doamna Heard ar fi o ‘vânătoare de avere’”.

„Însă nu accept această caracterizare a doamnei Heard”, a concluzionat judecătorul, adăugând că „am ajuns la aceste concluzii după ce am examinat în detaliu cele 14 incidente pe care se bazează apărarea precum și considerațiile generale prezentate de reclamant”.

Plângerea înaintată de Depp a fost împotriva News Group Newspapers, care publică The Sun, și împotriva directorului executiv Dan Wotton în legătură cu un articol publicat pe website-ul tabloidului britanic în 27 aprilie 2018.

În cadrul procesului dovezi au fost prezentate de Depp și Heard, în vârstă de 34 de ani, fiind audiați și prieteni și rude ale fostului cuplu, precum și foști și actuali angajați.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul