Criteriul National

Jorge Messi: „Clauza de reziliere de 700 de milioane nu mai este aplicabilă” – Fotbal

Jorge Messi: „Clauza de reziliere de 700 de milioane nu mai este aplicabilă” – Fotbal
septembrie 04
17:03 2020
​Jorge Messi, tatăl şi agentul fotbalistului Lionel Messi, a ţinut să-i răspundă preşedintelui Ligii Profesioniste din Spania, Javier Tebas, care a susţinut că vedeta argentiniană nu poate pleca în această vară de la FC Barcelona fără să fie achitată clauza de reziliere a contractului, în valoare de 700 de milioane de euro.

„Nu ştim ce contract au analizat şi care sunt bazele pe care concluzionează că acelaşi contract cu o <clauză de reziliere> ar fi aplicabil în cazul în care jucătorul ar decide să rezilieze unilateral contractul, cu efect de la sfârşitul sezonului 2019/20″, se arată în comunicatul transmis de tatăl şi agentul lui Messi, Jorge, potrivit marca.com.

Apoi, Jorge Messi l-a criticat pe preşedintele LaLiga, Javier Tebas: „Aceasta este o eroare evidentă din partea ta”.

În cele din urmă, tatăl lui Messi a făcut trimitere directă la clauza de reziliere de 700 de milioane de euro, despre care spune că nu mai este valabilă.

„Este evident că despăgubirea de 700 de milioane prevăzută în clauza anterioară nu mai este deloc aplicabilă”, se precizează în comunicat.

Messi mai are un an de contract cu FC Barcelona şi înţelegerea lui are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro. O altă clauză îi permitea jucătorului de 33 de ani ruperea unilaterală a contractului, fără despăgubiri, dar a expirat la începutul lunii iunie.

Messi susţine că poate pleca liber de la FC Barcelona, pentru că data până la care putea rupe unilateral contractului s-a prelungit, la fel ca sezonul, din cauza pandemiei de coronavirus, opinie care nu este împărtăşită de La Liga, organizatoarea campionatului spaniol.

„Contractul este în prezent în vigoare şi are o <clauză de reziliere> aplicabilă în cazul în care Lionel Andres Messi decide să solicite rezilierea anticipată unilaterală a contractului, efectuată în conformitate cu articolul 16 din legea prin care este reglementată relaţia specială de muncă a sportivilor profesionişti”, a arătat, într-un comunicat, liga spaniolă, în urmă cu câteva zile.

Totuşi, se pare că Jorge Messi a vrut doar să-i dea o replică preşedintelui LaLiga şi comunicatul său nu presupune neapărat că jucătorul mai doreşte să părăsească echipa catalană.

Potrivit presei spaniole, Lionel Messi ar fi înregistrat un video, în care anunţă că va rămâne la Barcelona până la finalul contractului său, scadent vara viitoare. Înregistrarea ar urma să fie făcută publică în cursul zile de vineri, potrivit News.ro.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul