Criteriul National

Juan Emmanuel Culio, după ultimul său meci la CFR Cluj: „Mulţumesc României pentru că mi-a dat tot!” – Fotbal

Juan Emmanuel Culio, după ultimul său meci la CFR Cluj: „Mulţumesc României pentru că mi-a dat tot!” – Fotbal
decembrie 17
01:51 2019
​Mijlocaşul argentinian Juan Emmanuel Culio a mulţumit României după ce a jucat ultimul meci pe Stadionul Dr. Cosntantin Rădulescu pentru formaţia CFR Cluj, potrivit News.ro.
„Am luat decizia la Roma, după meciul cu Lazio. Atunci am fost foarte emoţionat. Mulţumesc celor din Cluj care au venit astăzi la stadion, luni seară, pe frig, stadionul a fost aproape plin. Asta a fost foarte, foarte frumos. Decizia a fost grea, dar fără familie nu pot să joc. Familia este viaţa mea, nu pot juca fără ea. Familia e în Argentina, eu aici, fără copil, fără soţie nu pot juca.

Trebuie să fiu corect în primul rând cu mine, apoi cu colegii, cu antrenorii, cu conducerea. Eu stau aici patru luni, e greu pentru mine şi nu vreau asta. Nu vreau să fur banii, vreau să fiu corect cu totul. Acum a fost mai frumos decât atunci când am jucat în prima perioadă aici. A fost un play-off greu, au fost apoi preliminariile Champions League, Europa League, campionatul foarte greu.

Am câştigat zece trofee aici, asta se câştigă cu echipa, nu cu un jucător. Echipa va câştiga iar campionatul dacă va juca tot aşa. Va fi greu, dar au valoare şi mentalitate foarte bune şi un antrenor incredibil. E un antrenor care pregăteşte meciurile în mod incredibil. România e prea mică pentru el, ar merita să antreneze într-o ligă mai bună, e un antrenor foarte, foarte bun. El m-a sunat şi spus să vin înapoi la CFR că facem echipă puternică. Dacă faci echipă puternică şi ieşim campioni, vin, i-am spus. Am venit pentru Dan Petrescu şi pentru club.

Vreau să fac cursuri de antrenor şi apoi să revin aici şi să lucrez cu Dan. Lucrez cu el oriunde ar fi, peste doi-trei ani. Vreau să mai joc în Argentina încă doi ani, cât pot. În această seară a fost foarte frumos, incredibil, nu am crezut să vină atâta lume pe frig, luni. Mulţumesc României pentru că mi-a dat tot, pentru mine, pentru familia mea! Asta nu o să uit. România va rămâne mereu în inima mea. Hai, România!”, a declarat Culio, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

CFR Cluj a revenit pe primul loc în Liga I după ce a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Astra Giurgiu, în ultimul meci al etapei a XXI-a. Budescu a fost eliminat după două cartonaşe galbene, primul pentru proteste, iar al doilea pentru un fault asupra lui Culio. Aceasta este prima înfrângere a lui Bogdan Andone ca antrenor al Astrei, în Liga I, după opt victorii la rând. Au marcat Burcă ’23 şi Kitanov ’84 (a).

Înaintea partidei, Culio, care a jucat ultimul lui meci pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, a primit o plachetă şi un tricou inscripţionat pe o parte cu „Mulţumim” şi pe spate cu „230”, reprezentând numărul de meciuri jucate la formaţia ardeleană. Camora i-a cedat banderola de căpitan al echipei la acest meci.

Culio va juca şi în ultima partidă a CFR-ului din acest an, sâmbătă, cu FC Voluntari, în Pipera, apoi se va întoarce în ţara lui natală, Argentina, unde îşi va continua cariera. Mijlocaşul a luat această decizie din motive familiale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul