Criteriul National

Jucariile LEGO Star Wars – o istorie a unui brand nemuritor

Jucariile LEGO Star Wars – o istorie a unui brand nemuritor
iunie 16
16:12 2017

jucarii LEGO Star WarsIn anul 1999, Star Wars a devenit prima tema licentiata care avea sa fie lansata de catre compania LEGO, fiind cea mai longeviva gama de produse a acestora, care are mai exact 18 ani, in conditiile in care celebrul film implineste anul acesta 40 de ani de existenta. An de an, conceptul de jucarii LEGO Star Wars este actualizat pe baza filmelor si serialelor, motiv pentru care acestea inca par noi, desi au fost concepute inca de la finalul secolului XX.

Timp de 30 de ani, cele mai populare jucarii asociate Star Wars au fost figurinele realizate de catre compania americana Kenner, care a reinventat modul in care produsele bazate pe film ar fi trebuit sa arate; linia introdusa consta in figurine de aproximativ 10 centimetri, fiind menite sa permita companiei sa vanda si masinute si seturi de jucarii aferente fara ca acestea sa fie incredibil de mari, lucru care ar fi putut sa fie considerat ridicol. Cu toate acestea, pentru ca socotelile de acasa nu se potrivesc niciodata cu cele din targ, compania nu a reusit sa lanseze linia de produse pana la Craciunul din 1977, livrand clientilor cutii goale, cu promisiunea ca jucariile LEGO Star Wars pentru copii vor aparea pe piata in curand.

Intr-adevar, prima linie de patru figurine a fost speciala, insa succesul pe care l-a avut nu a fost de lunga durata. In timp ce vanzarile scadeau din ce in ce mai mult, jucariile LEGO Star Wars incepeau sa fie din ce in ce mai populare. Copiii erau mult mai incantati de personajele stilizate si vehiculele in miniatura care trebuiau sa fie construite manual. Desi gama de produse a avut succes inca de la inceput, parerile s-au schimbat odata cu aparitia liniei ,,Razbunarea lui Sith”. Cu toate ca designul jucariilor LEGO Star Wars a fost imbunatatit, oamenii erau mai interesati de jocurile video, care incepeau sa ocupe din ce in ce mai mult loc pe rafturile magazinelor.

Pentru a tine pasul cu concurenta, compania de jucarii LEGO a inceput sa-si dezvolte o alta strategie pentru a reatrage cumparatorii. Astazi, aceste jucarii pentru copii au un succes de neimaginat, fiind prezente in casele multor familii inainte ca acestea sa fi vazut filmul. Brandul a stiut sa-si asume riscuri, sa redefineasca colectiile, sa comercializeze produse neasteptate (ca de exemplu cani), astfel incat a ajuns sa aduca jucariile LEGO Star Wars la un nivel superior de popularitate.

Jucariile LEGO Star Wars ii ajuta pe copii sa se concentreze asupra unui anumit lucru, fara sa mai fie distrasi de alte jucarii sau sa se plictiseasca prea repede. Ei dobandesc abilitatea de a se organiza singuri si a executa, acestea fiind aptitudini de care vor avea nevoie intotdeauna, in diferitele situatii in care vor fi pusi de-a lungul vietii. De asemenea, atunci cand lucrurile nu merg conform planului, sunt nevoiti sa regandeasca o noua strategie – astfel, copiii devin perseverenti si flexibili in functie de situatie.

Jucariile LEGO Star Wars pot fi achizitionate la preturi accesibile din magazinul online de jucarii pentru copii Toys123, unul dintre cei mai fideli parteneri de joaca ai celor mici. Aici vei gasi permanent ultimele noutati in materie de jucarii, astfel incat vei putea crea impreuna cu copilul tau acel univers pe care si-l doreste. Inarmati-va de joc si porniti impreuna intr-o noua aventura, lumea de jucarii LEGO Star Wars!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul