Criteriul National

Jucătorii descalificați de la un Grand Slam – Novak Djokovic, ultimul pe listă – Tenis

Jucătorii descalificați de la un Grand Slam – Novak Djokovic, ultimul pe listă – Tenis
septembrie 07
16:19 2020

​L’Equipe a prezentat, luni, lista jucătorilor descalificaţi la simplu, la un Grand Slam, în Era Open, care începe în 1968. În afara lui Novak Djokovic, doar alţi patru tenismeni au părăsit competiţia la simplu prin decizia arbitrilor, informează News.ro.

John McEnroe

În optimile de finală ale Australian Open, ediţia 1990, în meciul împotriva suedezului Mikael Pernfors, McEnroe a primit un avertisment pentru că se uita ameninţător la o femeie arbitru de linie, jonglând cu mingile pe rachetă, apoi un punct de penalizare pentru că a dat cu racheta de pământ, punct care i-a adus lui Pernfors un break.

La auzul acestui nou avertisment, McEnroe a cerut să vină supervizorul turneului. După o lungă discuţie, McEnroe i-a înjurat pe amândoi, pe arbitru şi pe supervizor.

Arbitrul de scaun a anunţat apoi descalificarea jucătorului american pentru această a treia infracţiune. McEnroe a explicat după meci că nu ştia că regulile au fost modificate şi că a treia infracţiune duce la descalificare.

Carsten Arriens

După calificări, jucătorul german Carsten Arriens a jucat în primul tur la Roland Garros 1995 împotriva neo-zeelandezului Brett Steven.

După ce a pierdut cel de-al doilea set, Arriens şi-a aruncat racheta în fileu, ceea ce i-a adus un avertisment, şi apoi a aruncat-o din nou, în direcţia scaunului său. Racheta a lovit şi a rănit un arbitru de linie la picior. Arriens a fost descalificat.

Jeff Tarango

În meciul cu germanul Alexander Mronz din turul al treilea al turneului de la Wimbledon, din 1995, americanul Jeff Tarango spera să se califice pentru prima oară în optimile de finală ale unui Grand Slam.

Condus cu 7-6, 3-1, el nu a suportat faptul că o minge pe care a considerat-o a fi as a fost decisă a fi aut de către arbitrul francez Bruno Rebeuh.

Jucătorul l-a insultat pe arbitru, pe care l-a numit „cel mai corupt din tenis”. El a fost sancţionat cu un punct de penalizare şi, la anunţarea acestei sancţiuni, Tarango a părăsit terenul, ceea ce a dus la descalificarea sa.

Stefan Koubek

La ediţia din 2000 a French Open, când era condus cu 2-1 la seturi şi cu 5-2 în setul al patrulea de Attila Savolt din Ungaria, austriacul Stefan Koubek şi-a aruncat involuntar racheta către un copil de mingi şi a fost descalificat.

Stefan Koubek va fi descalificat de alte două ori în carieră, de fiecare dată în Franţa: în timpul calificărilor la Paris Bercy, în 2003 şi la Metz, în 2007.

La acest ultim turneu, în timp ce conducea cu 4-2 în al treilea set al meciului disputat împotriva lui Sebastien Grosjean, Koubek l-a jignit pe supervizor.

Tim Henman

Tot la ediţia 1995 a turneului de la Wimbledon, dar la dublu, britanicul Tim Henman, nervos, a lovit de aproape cu o minge o fată copil de mingi, aflată lângă fileu.

Henman nu a avut intenţia să o lovească, doar şi-a descărcat nervii, însă el şi partenerul lui de dublu, Jeremy Bates, au fost descalificaţi. Adversarii lor erau suedezul Henrik Holm şi Jeff Tarango.

Novak Djokovic

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul