Criteriul National

Justiția în pericol

Justiția în pericol
octombrie 17
11:32 2018

cover

Câtă propagandă și cât adevăr este într-un astfel de S.O.S aducător de ceață și teamă ?
Starea de pericol a uneia dintre cele Trei Puteri ale statului democratic – sistem din care face și Puterea judecătorească – va fi cauzată exclusiv de oameni, unii dintre aceia care vor confunda instituția cu propria ogradă.
Când fac o astfel de afirmație mă bazez pe faptul că timp de peste trei decenii „am fost înăuntrul sistemului judiciar „, am trăit și văzut multe. Caracterul oamenilor , în special al celor care pot sa dispună de libertatea și averea altuia, este atât de divers, unii, e drept, (destul de putini și cu dorința de a promova cu orice preț) , de a se face preș la picioarele celui care-i poate da o mână de ajutor pentru a-i satisface pofta de putere . Acesta este un aspect care nu trebuie neglijat. Iată de unde pândește pericolul !
Perseverența ” politica” a Ministrului Justiției, în calitatea lui și de om politic, în susținerea unei anumite persoane pentru funcția de șef al DNA, ignorând, într-o tăcere vinovată, avizul negativ al CSM, demonstrează că schimbările legislative sunt doar prilejul pentru instalarea „oamenilor noștri ” în posturile cheie din PARCHETE, acolo unde se stabillesc direcțiile de „luptă” față de cei care încalcă legea .
Să nu uităm : orice instituție publică are prestigiul și eficiența pe care o imprimă „șeful „, aflat , de multe ori, sub influența Politicului.
Se prezumă că sunt și la nivel politic înalt unii interesați de cine este „Șeful” procurorilor , fiindcă se speră că „șeful” este cel care orientează soarta dosarelor penale „mari”.

7
Așadar, lupta are ca finalitate „instalarea ” ȘEFILOR care vor conduce Parchetele, nu pentru o Justiție „oarbă”, așa în general. Oamenii obișnuiți trebuie să știe că fără sesizarea instanței de judecată de către procuror , judecătorul nu poate face nimic, chiar dacă el este victima unei infracțiuni.
Speranța- garanție a oamenilor obișnuiți vine de la majoritatea procurorilor care au libertatea să asculte numai de lege, așa cum au demonstrat , ceea ce în mod sigur vor face și în viitor.
Să reținem pe final un alt aspect esențial . Cine e „Șeful” procurorilor poate spera , din partea unora angajați în acest ”joc” ,că acesta și nu procurorul de caz va fi și „Șeful” dosarelor penale „mari ” care vor ajunge sau Nu pe masa judecătorilor !!!
Vom trăi și vom vedea…

Sursa foto : Europa FM,DCNews

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 17 Octombrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu