Criteriul National

Justiția în pericol

Justiția în pericol
octombrie 17
11:32 2018

cover

Câtă propagandă și cât adevăr este într-un astfel de S.O.S aducător de ceață și teamă ?
Starea de pericol a uneia dintre cele Trei Puteri ale statului democratic – sistem din care face și Puterea judecătorească – va fi cauzată exclusiv de oameni, unii dintre aceia care vor confunda instituția cu propria ogradă.
Când fac o astfel de afirmație mă bazez pe faptul că timp de peste trei decenii „am fost înăuntrul sistemului judiciar „, am trăit și văzut multe. Caracterul oamenilor , în special al celor care pot sa dispună de libertatea și averea altuia, este atât de divers, unii, e drept, (destul de putini și cu dorința de a promova cu orice preț) , de a se face preș la picioarele celui care-i poate da o mână de ajutor pentru a-i satisface pofta de putere . Acesta este un aspect care nu trebuie neglijat. Iată de unde pândește pericolul !
Perseverența ” politica” a Ministrului Justiției, în calitatea lui și de om politic, în susținerea unei anumite persoane pentru funcția de șef al DNA, ignorând, într-o tăcere vinovată, avizul negativ al CSM, demonstrează că schimbările legislative sunt doar prilejul pentru instalarea „oamenilor noștri ” în posturile cheie din PARCHETE, acolo unde se stabillesc direcțiile de „luptă” față de cei care încalcă legea .
Să nu uităm : orice instituție publică are prestigiul și eficiența pe care o imprimă „șeful „, aflat , de multe ori, sub influența Politicului.
Se prezumă că sunt și la nivel politic înalt unii interesați de cine este „Șeful” procurorilor , fiindcă se speră că „șeful” este cel care orientează soarta dosarelor penale „mari”.

7
Așadar, lupta are ca finalitate „instalarea ” ȘEFILOR care vor conduce Parchetele, nu pentru o Justiție „oarbă”, așa în general. Oamenii obișnuiți trebuie să știe că fără sesizarea instanței de judecată de către procuror , judecătorul nu poate face nimic, chiar dacă el este victima unei infracțiuni.
Speranța- garanție a oamenilor obișnuiți vine de la majoritatea procurorilor care au libertatea să asculte numai de lege, așa cum au demonstrat , ceea ce în mod sigur vor face și în viitor.
Să reținem pe final un alt aspect esențial . Cine e „Șeful” procurorilor poate spera , din partea unora angajați în acest ”joc” ,că acesta și nu procurorul de caz va fi și „Șeful” dosarelor penale „mari ” care vor ajunge sau Nu pe masa judecătorilor !!!
Vom trăi și vom vedea…

Sursa foto : Europa FM,DCNews

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 17 Octombrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu