Criteriul National

Kathmandu la Vama Veche

Kathmandu la Vama Veche
iulie 04
20:50 2016

20160704_193319

Cu o deosebită plăcere și chiar din pură curiozitate am reușit să descopăr în Vama Veche un loc minunat, aparte, o adevărată oază de exotism și plină de culoare- Magazinul Maya Shop.

Varietatea și versatilitatea obiectelor de îmbrăcăminte expuse dar mai ales acea bună-voință a angajaților cât și a patronului – a domnului Alok Sah m-a transpus pentru câteva zeci de minute…în Kathmandu. Domnul Alok Sah s-a arătat deosebit de amabil, de serviabil iar acest lucru m-a determinat să intru în vorbă cu dumnealui. Și am avut practic o revelație deoarece am descoperit un om frumos, educat și un fin cunoscător al societății românești.

20160704_193518  20160704_193714  20160704_193511

Astfel am aflat că pe lângă magazinul estival din Vama Veche mai există două magazine de prezentare cu vânzare în București. Iar pentru cei care vor să achiziționeze on-line pot accesa site-ul www.boemurban.ro.

Hainele si accesoriile boeme, chic, colorate si vesele cât și minunatele accesorii vestimentare sunt aduse din alte colțuri ale lumii (Nepal, India, Tailanda, etc), într-un cuvânt dintr- o altă civilizație.

20160704_193957  20160704_193415

Am rămas plăcut impresionat de faptul că aceste hăinuțe au darul de a aduce bucurie și culoare în viața celor care trec pragul și le achiziționează.

20160704_193536   20160704_193547

Cu o gamă variată , magazinul se adresează atât femeilor  cât și bărbaților neuitându-i nici pe copii.

De aceea, cu cea mai bună intenție am solicitat un scurt interviu domnului Alok Sah în care ne -a explicat cu amabilitate anumite lucruri.

Concluzia acestei prezentări este una simplă dar în același timp cât se poate de directă. Dacă acești oameni încearcă și reușesc de mai bine de 9 ani de zile să promoveze produse de calitate, viu colorate și la prețuri accesibile tuturor buzunarele înseamnă că se bucură de succes și perseverența și trăinicia lor este dată de către clienții fideli dar și de către cei ocazionali.

P_20160704_194055

Poate că acest lucru va da un impuls și chiar ceva de gândit designerilor români care se inspiră din tradițiile românești și ale căror creații se potrivesc cu stilul boem-urban.

Pentru mai multe informații și detalii – http://boemurban.ro/

Sursa foto @ interviu : Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo