Criteriul National

Kit-ul de drumetie: 5 avantaje ale tehnologiei moderne daca te afli departe de civilizatie

Kit-ul de drumetie: 5 avantaje ale tehnologiei moderne daca te afli departe de civilizatie
aprilie 16
14:11 2019

Kit-ul de drumetie: 5 avantaje ale tehnologiei moderne daca te afli departe de civilizatie

Fiecare si-a dorit la un moment dat sa mearga intr-o drumetie in munti, prin padurile frumoase ale patriei, doar pentru a savura un timp de calitate petrecut impreuna cu prietenii si pentru a admira peisajele fabuloase. Uneori insa au avut parte de situatii nebanuite din diferite motive, cand aventura a devenit brusc un adevarat cosmar. Specialistii recomanda atentie sporita tuturor celor care se aventureaza pe munte si sa nu plece fara un echipament adecvat, in asa fel incat sa preintampine posibilele incidente.

Daca in trecut trebuia sa ai in vedere doar anumite lucruri simple, precum mersul doar pe zona marcata, sa ramai pe loc pe timp de noapte, cand nu exista vizibilitate, sa ai provizii suficiente, o harta tiparita etc, in ziua de astazi trebuie sa nu uiti sub nicio forma ca tehnologia moderna este vitala pentru drumetiile pe munte. Cu ajutorul ei, cu siguranta, nu vei avea parte de probleme numeroase.

Iata cateva avantaje ale detinerii tehnologiei pentru un grup de turisti:

  • Daca ideea de a lua cu tine smartphone-ul nu ti se pare una excelenta sau daca pur si simplu vrei sa te asiguri ca ai la tine o alternativa in caz ca pierzi din semnal, o idee buna ar fi sa detii o statie de emisie-receptie si sa poti primi ajutor in cel mai scurt timp. Daca esti interesant de un astfel de produs, atunci comanda statii de emisie-receptie de pe net, deoarece aici poti obtine preturi accesibile, in functie de buget, dar si calitate superioara;
  • In ziua de astazi, toti au un telefon mobil si sunt conectati non-stop la internet, acolo unde impartasesc mereu cu prietenii toate momentele frumoase, de care au parte de-a lungul unei zile. Cand mergi pe munte, mobilul nu trebuie sa-ti lipseasca sub nicio forma pentru ca el te poate ajuta cu adevarat. Exista acoperire tot mai mare in zilele noastre, asa ca, vei putea sa suni macar la numarul de urgenta in caz de nevoie; Este interesant sa te rupi de civilizatie si sa experimentezi o drumetie departe de tehnologie, departe de telefonul mobil cu care ai contact zilnic, de retelele de socializare care te tin la curent cu tot ce se intampla, zi de zi. Cu toate acestea, daca nu esti bine instruit pentru o astfel de experienta, este indicat sa nu renunti la gadget-ul care te poate salva dintr-o situatie cu adevarat neplacuta. E bine sa fii mereu in siguranta, in caz de ceva.
  • Un filtru de apa este folositor cand te afli pe munte, mai ales ca proviziile de apa se termina destul de repede dupa o anumita perioada. Intr-adevar, vei fi tentat sa bei apa de la izvor pentru ca ai auzit tu ca este pura si ca nu contine niciun fel de bacterie periculoasa. De unde stii cu siguranta acest lucru? Pentru a elimina orice urma de suspiciune ar fi bine sa apelezi la tehnologia moderna si sa achizitionezi un filtru de apa care iti va permite sa bei apa chiar si din baltile de la marginea drumului, fara niciun fel de risc; Poti sa pleci fara provizii numai daca esti un adevarat supravietuitor in salbaticie. Chiar si asa…

ceas de mana

  • Ceasul de mana te va ajuta atunci cand bateria telefonului isi va da obstescul sfarsit. Cea mai buna achizitie este produsul care are incorporat GPS, altimetru, barometru si compas. Cu ajutorul sau vei putea sa te orientezi mult mai bine pe munte si vei sti mereu care este ora exacta. Fiecare aventurier are aceste unelte la el. Le poti avea pe toate in una singura! Ce zici? Pretul unui astfel de ceas nu este unul mare. Totusi, nu te zgarci cand vine vorba despre siguranta;
  • Ce parere ai despre tehnologia 3XDry? Nu ai auzit despre ea? Este ideala pentru iubitorii de mers pe munte. Hainele care sunt dotate cu aceasta tehnologie ofera un confort termic sporit si astfel nu resimti efectele negative ale supraincalzirii sau ale frigului. Nu se imbiba cu apa, dar interiorul absoarbe totusi vaporii de transpiratie.

Tine cont de avantajele tehnologiei moderne cand iti programezi o expeditie pe munte alaturi de prietenii tai, dar nu uita nici de sfaturile celor cu experienta in acest domeniu!

surse foto:

https://unsplash.com/photos/9idqIGrLuTE

https://unsplash.com/photos/r1EwRkllP1I

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei