Criteriul National

Klaus Iohannis e de acord cu triplarea fondurilor destinate patrularii maritime in Marea Mediterana

aprilie 24
08:15 2015
  Uniunea Europeana va tripla toate fondurile destinate patrularii maritime in Mediterana, au anuntat surse diplomatice europene la Bruxelles, unde s-a desfasurat o reuniune extraordinara a Consiliului European pe tema crizei provocate de numarul mare de imigranti ilegali dinspre nordul Africii.

ROMANIA PRESIDENTIAL ELECTION
Presedintele Klaus Iohannis, care a participat la reuniune, a exprimat pozitia Romaniei la aceasta intrevedere: „Este necesar sa fim solidari cu statele membre care au povara cea mai mare”.

„Am aratat necesitatea cresterii bugetului Frontex pentru actiunile din zona si faptul ca sprijinim acest demers”, a mai spus Klaus Iohannis, mentionand ca desi „Am aratat ca Romania este implicata acum in Frontex”, „suntem dispusi, daca ni se solicita, sa trimitem mai multi experti in zona”.

 Klaus Iohannis a declarat ca in interventia de la Bruxelles a explicat ca trebuie „sa se lucreze la cauza acestui fenomen” – saracia din Africa – pe termen mediu si lung, afirmand ca tarile din regiune au nevoie de sprijin.

In final, presedintele a spus si ce cuprinde documentul agreat „dupa mai multe ore” de Consiliul European – act pus la dispozitia publicului in prezent: „Se axeaza in principal pe intarirea prezentei in Marea Mediterana, pe combaterea traficului de persoane, pe prevenirea fluxului de imigratie ilegala si pe intarirea interna a solidaritatii si responsabilitatii in UE”.

 

Sursa foto : diepresse.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro