Criteriul National

Kremlinul, deranjat de întrebările privind scufundarea navei Moskva: „No comment”

Kremlinul, deranjat de întrebările privind scufundarea navei Moskva: „No comment”
aprilie 20
16:23 2022

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a refuzat miercuri în mod repetat să răspundă întrebărilor legate de scufundarea navei amiral „Moskva” și despre informațiile potrivit cărora marinari ruși ar fi murit la bordul acesteia, relatează TASS.

Vladimir Putin si Dmitri PeskovFoto: Vladimir Smirnov / TASS / Profimedia

„Încă nu am nimic de spus pe această temă”, a răspuns Dmitri Peskov după ce a fost întrebat despre informațiile conform cărora unii membri ai echipajului „Moskva” ar putea fi dispăruți deși autoritățile au anunțat anterior că toți marinarii au fost evacuați de pe navă.

Peskov a subliniat că orice informație pe acest subiect este furnizată doar prin intermediul ministerului Apărării de la Moscova.

Jurnaliștii ruși au insistat să afle dacă pe „Moskva” au murit marinari

Dmitri Peskov a fost presat apoi să răspundă dacă Kremlinul deține totuși informații suplimentare despre marinarii ruși dați dispăruți.

„Sursa de informații este ministerul Apărării – cu privire la aceste și alte probleme legate de cursul operațiunii militare”, a răspuns din nou purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin.

Varianta oficială a ministerului rus al Apărării este că Moskva s-a scufundat din cauza „mării turbulente” în timp ce era remorcată spre port după ce la bordul ei a avut loc o explozie în depozitul de muniții. Acesta afirmă de asemenea că tot echipajul a fost evacuat.

Informațiile privind numărul militarilor ruși ce și-au pierdut viața pe Moskva sunt contradictorii însă ziarul Novaia Gazeta condus de Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2021, afirmă că în jur de 40 de marinari ar fi murit.

Mai multe rude ale unor marinari aflați pe Moskva au declarat în ultimele zile că unii dintre aceștia au murit sau că sunt dați dispăruți.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul