Criteriul National

La ce este util un multimetru digital

La ce este util un multimetru digital
octombrie 04
18:14 2017

multimetru camera infrarosu fluke 279c 3

Pentru determinarea celor mai importante marimi electrice din instalatii, precum tensiunea electrica si cea continua, rezistenta electrica si intensitatea curentului electric, curentul continuu si cel alternativ, aveti nevoie de un multimetru digital. Oferind rezultate foarte precise in orice domeniu ar fi utilizat, multimetrul digital este extrem de util pentru detectarea problemelor de natura electrica, dar si a celor prezente in alte instalatii sau mecanisme. Astfel, acest aparat este folosit cu succes de catre toti specialistii in inginerie.

Multimetrul digital, mai practic decat versiunea analog
Un multimetru digital se remarca fata de unul analog prin mai multe aspecte. In primul rand, versiunile digitale sunt de dimensiuni si greutati mai reduse (300 gr – 1000 gr), compacte si mai durabile, avand un grad de etansare superior. Confortul utilizarii reprezinta un alt avantaj in ceea ce priveste multimetrul digital, un asemenea aparat permitand conectarea la gadget-uri (laptop, tableta sau smartphone) pentru stocarea si prelucarea mult mai usoara a datelor, afisand informatiile pe un ecran electronic. In plus, multimetrul digital poate masura si alte valori pe langa cele care tin de energia electrica, cum ar fi temperatura sau umiditatea.

Multimetre digitale precise si de incredere, de la Ronexprim
Ronexprim, unul din cele mai profesioniste magazine de aparate de masura si control din Romania, va pune la dispozitie o gama variata de multimetre digitale de inalta calitate si tehnologie marca Fluke. Majoritatea specialistilor in inginerie aleg multimetre digitale de la Ronexprim, datorita seriozitatii cu care compania ofera cele mai bune solutii in materie de aparate de masura si control. Multimetrele digitale Fluke pot masura valori precum: tensiunea AC/DC si curentul AC/DC, frecventa, capacitatea, continuitatea, testarea tranzistorilor sau temperatura. Puteti alege dintr-o varietate de modele precise si de incredere, pe site-ul Ronexprim.

1. Multimetru digital cu camera IR integrata Fluke 279FC
Fiind primul multimetru digital cu camera infrarosu integrata, acest model de multimetru este perfect pentru masuratori in orice industrie. Dispune de un tip de senzor cu infrarosu 80×60 (Uncooled vanadium oxide), cu focalizare fixa si sensibilitate termica <0,2°C la 30°C, conformandu-se normelor de siguranta CAT IV 600 V si CAT III 1000 V. Fluke 279FC este un multimetru digital care cantareste doar 800 gr, conceput pentru specialistii si inginerii care vor sa indentifice si sa controleze rapid problemele din instalatiile si aplicatiile industriale pe care le au sub observatie.

Aparatul masoara urmatoarele valori:
– curent AC (cu iFlex) – 999.9 A / 0.1 A / 3.0 % + 5 digiti si 2500 A / 1 A / 3.0 % + 5 digiti
– tensiune AC – 000V / 1V / 1% + 3 digiti
– tensiune AC mV – 600mV / 0.1mV / 1% + 3 digiti
– tensiune DC – 1000V / 1V / 0.15 % + 2 digiti
– tensiune DC mV – 600mV / 0.1mV / 0.09% + 2 digiti
– capacitate – 9999 μF / 1 μF / 1.2 % + 2 digiti
– frecventa – 999.9 Hz / 0.1 Hz / 0.1 % + 1 digiti
– continuitate – 600 Ω / 1 Ω / < 25 Ω
– rezistenta – 50.00 MΩ / 0.01 MΩ / 1.5 % + 3 digiti
– testare diode – 2.000 V / 0.001 V / 1 % + 2 digiti

Cu ajutorul camerei IR se poate masura:
– temperatura – 10°C … 200°C
– rezolutie – 0.1°C
– moduri de masurare – spot central
– exactitate – ±5 ˚C sau ± 5 % (la 25°C, oricare este mai mare)
– emisivitate – 0.95 (fixa)

2. Multimetru digital Fluke 115
Acest model de multimetru este mic si compact, cantareste doar 550 gr si este prevazut cu un ecran luminat cu LED, fiind destinat pentru masurarea si testarea rapida a instalatiilor electrice. Multimetrul digital Fluke 115 respecta standardul de siguranta CAT III 600 V, voltajul maxim suportat AC/DC fiind de 600V.

Multimetrul poate masura urmatoarele marimi:
– curent alternativ – 10A; ±(1,5%+3); 0,01mA
– curent continuu – 10A; ±(1,0%+3); 0,01mA
– tensiune alernativa – 1000V; ±(1,0%+3); 0,1mV
– tensiune continua – 1000V; ±(0,09%+2); 0,1mV
– capacitate – 10000 µF; ±(1,2%+2); 1nF
– frecventa – 100kHz; ±(0,1%+1); 0,01Hz
– continuitate
– rezistenta – 50MΩ; ±(0,9%+1); 0,1Ω
– diode

3. Multimetru digital Fluke 233
Multimetrul dispune de un ecran detasabil, oferind flexibilitate si eficienta in realizarea masuratorilor dvs. Este foarte usor (600 gr) si practic deoarece ecranul se poate detasa de aparat pentru a putea patrunde in spatii greu accesibile sau periculoase, in conditii de maxima siguranta conforme normelor CAT III 1000V si CAT IV 600V.

Acest multimetru digital are capacitatea de a masura valori precum:
– curent alternativ – 10 A;±(1,5% + 3); 0.1 mA
– curent continuu – 10 A;±(1.0% + 3); 0.1 mA
– tensiune alternativa – 1000 V; ±(1% + 3); 0.1 mV
– tensiune continua – 1000 V; ±(0,25% + 2); 0.1 mV
– capacitate – 9999 μF; ±(1,9% + 2); 1 nF
– frecventa – 50.00 kHz; ±(0,1% + 2); 0,1 Hz
– continuitate
– rezistenta – 40 MΩ; ±(0.9% + 1); 0.1 Ω
– diode
– temperatura -40…+400 °C; ±(1,0% + 10)

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo