Criteriul National

La Ce Fel De Riscuri Se Expune Oricine Cauta

La Ce Fel De Riscuri Se Expune Oricine Cauta
octombrie 26
10:11 2020

Gasirea unor apartamente de inchiriat Craiova poate parea usor la prima vedere. Insa orice fel de tranzactie imobiliara vine la pachet cu anumite riscuri specifice. Aceste riscuri, desi nu pot fi eliminate in totalitate, pot fi minimizate daca clientul ia anumite masuri de precautie inainte de a se angaja in orice fel de relatie cu proprietarul imobilului. mai mult decat atat, clientul poate beneficia de ajutorul multor persoane astfel incat sa nu trebuiasca sa isi bazeze decizia doar pe instinct sau pe informatii de o calitate indoielnica.

Cine Cauta Apartamente De Inchiriat Craiova

Inchirierea unui imobil reprezinta pentru foarte multa lume o foarte buna metoda de a investi in imobiliare. Este mult mai ieftin decat achizitionarea unui imobil, dar asta nu inseamna ca nu vine la pachet cu o serie de avantaje si dezavantaje proprii. Totul depinde de persoana care este interesata de gasirea unei proprietati de inchiriat si de pretentiile legate de aceasta. Inchirierea poate fi solutia pe care multi o cauta, dar care trebuie tratata cu la fel de multa seriozitate ca oricare alt tip de tranzactie imobiliara existenta.

Cel mai des apartamente de inchiriat Craiova vor cauta cuplurile tinere, care se afla la inceput de drum. In cazul acestui tip de clienti, asteptarile sunt destul de mari cand vine vorba de ce vor primi in schimbul chiriei. Pretul este un aspect foarte important pentru ei, in cele mai multe cazuri aceasta fiind cam cea mai mare investitie pe care o fac pana in acel moment. De asemenea, confortul este un aspect foarte important pentru astfel de clienti. Foarte multi vor sa se asigure ca nu trebuie sa mai investeasca foarte mult in plus pentru a face dintr-un imobil inchiriat un spatiu ideal pentru ei. Partea buna pentru proprietar in cazul unor astfel de clienti este aceea ca de obicei acestia urmaresc inchirierea pe termen lung a imobiluluia, astfel incat proprietarul nu trebuie sa isi faca griji de vacantarea acestuia in mod neasteptat.

O alta categorie de clienti care cauta astfel de apartamente de inchiriat Craiova sunt cei care urmaresc sa inteleaga mai bine ce le poate oferi piata imobiliara in acest moment. Acestia vor de obicei sa evalueze oportunitatile unei investitii mult mai mari inainte de a o face. Spre exemplu, multe persoane aleg sa isi gaseasca mai intai o chirie, pentru a putea evalua ce costuri implica traitul intr-un apartament pe cont propriu, inainte de a achizitiona unul. Este o metoda foarte des utilizata mai ales in exterior care ii ajuta mai ales pe tineri sa inteleaga ce implica o astfel de schimbare in viata lor.

O ultima categorie, relativ nou aparuta, este cea a persoanelor care cauta alternative in ceea ce priveste turismul. Inchirierea imobilelor in regim hotelier a devenit o nisa foarte profitabila, si multi proprietari isi pun astfel la dispozitie apartamentele si garsonierele turistilor care doresc sa experimenteze turismul si altfel decat pana acum. Desi o astfel de activitate nu ii ofera proprietarului perioade foarte lungi de ocupare a imobilelor, acesta are in schimb un volum destul de ridicat de clienti. Acest lucru poate depinde insa si de localitatea in care se afla imobilele, de punctele de interes din apropiere si de conditiile oferite.

Cum Se Cauta Apartamentele De Inchiriat

Cele mai multe persoane care doresc sa gaseasca apartamente de inchiriat Craiova apeleaza de obicei la site-uri si publicatii de specialitate. Acestea listeaza numeroase anunturi venite atat direct in partea proprietarilor de imobile cat si din partea agentiilor imobiliare. Avantajul major la a cauta proprietati de inchiriat astfel este faptul ca aceste anunturi sunt de obice verificate inainte de a fi postate de cei care administreaza aceste publicatii si site-uri, astfel eliminandu-se pericolul unor anunturi false sau duplicate. Insa acest lucru nu garanteaza ca persoana care cauta sa inchirieze va gasi ceea ce doreste. Clientul trebuie sa stie foarte bine ce doreste sa gaseasca inainte sa inceapa cautarea pe astfel de platforme. In multe instante, clientul se poate insela cu privire la anumite detalii legate de imobilele oferite sau pur si simplu nu se concentreaza pe altceva decat pe zona in care acestea se gasesc si pretul cerut. Publicatiile si site-urile respective sunt destul de folositoare n momentul in care se doreste un studiu de piata astfel incat sa se poata forma o idee despre ce se gaseste si la ce pret.

In ultima vreme platformele de social media au capatat o importanta din ce in ce mai mare cand vine vorba de promovarea si de cautarea unor imobile de inchiriat. Avantajul lor este ca feedback-ul despre proprietate sau proprietar este mult mai rapid si mult mai greu de cenzurat. In plus, aceste platforme ofera posibilitatea contactarii proprietarului in timp real, direct de pe platforma, astfel eliminandu-se potentialii intermediari care ar vrea sa speculeze.

Riscurile Asociate Cu Apartamentele De Inchiriat

Inchirierea unui apartament, desi poate parea destul de simpla pentru cineva neimplicat, aduce cu sine o serie de riscuri specifice. Cel mai mare astfel de risc este acela al unui pret mult prea mare pentru conditiile oferite. Multi chiriasi s-au lovit de aceasta problema, majoritatea pentru ca au ales sa se ocupe singuri de gasirea unui imobil si de negocierea termenilor contractului de inchiriere. In astfel de situatii este posibil ca anumite aspecte sa ii scape clientului si acesta sa se trezeasca dupa semnarea contractului ca imobilul prezinta anumite defecte pe care el nu le-a sesizat sau ca pretul cerut este pur si simplu mult peste cel al zonei.

Un alt risc major asociat cu inchirierea de apartamente este acela al unui proprietar dezinteresat. Acest lucru poate duce la o deteriorare rapida a relatiei dintre client si proprietar si poate avea urmari foarte grave pentru ambele parti. Multi chiriasi au avut de-a lungul timpului neplacerea de a se confrunta cu o astfel de situatie. In cele mai multe cazuri acest dezinteres se manifesta atunci cand vine vorba de repararea sau remedierea unor aspecte legate de imobilul inchiriat. Fie ca este vorba de o teava sparta sau de plata unor facturi restante la utilitati, astfel de situatii sunt destul de des intalnite in lumea imobiliarelor. Pentru a evita astfel de situatii clientul ar trebui sa-si faca o documentare temeinica in ceea ce priveste responsabilitatile fiecarei parti implicate in tranzactie si sa aibe grija ca acestea sa fie clar stipulate in contractul de inchiriere.

Cum Se Pot Evita Neplacerile Legate De Gasirea Unor Apartamente de Inchiriat Craiova

apartamente de inchiriat Craiova

Tranzactiile imobiliare pot fi destul de complicate, mai ales pentru cineva care nu a mai avut contact cu domeniul in trecut. Desi nu pot fi in intregime lipsite de riscuri, exista anumite masuri pe care orice client le poate lua pentru a minimiza aceste riscuri asociate:

1.Folosirea intotdeauna a unei agentii imobiliare cu reputatie. Oricine poate face un studiu de piata superficial si sa ia decizii pripite bazandu-se pe acesta. Pentru a se evita orice fel de neplaceri asociate cu lipsa de cunostinte din domeniu este de preferat ca oricine doreste sa gaseasca o anumita proprietate sa apele la serviciile unei agentii imobiliare. Desi poate parea uneori ca o astfel de agentie nu face mare lucru, expertiza angajatilor sai este de fapt ceea ce ar trebui sa caute orice client.

2.Evitarea ofertelor aparute peste noapte, mai ales in spatiul online. Ca in orice domeniu, si pe piata imobiliara exista multe persoane care doresc sa speculeze naivitatea unor investitori novici sau sa profite de pe urma unor calcule facute in graba de catre clienti nepriceputi. De aceea este important ca oricine doreste sa gaseasca o anumita proprietate sa nu se lase influentat de oferte mult prea bune pentru a fi reale, aparute de obicei in mediul online. Acestea sunt de obicei numai trucuri folosite de persoane de rea-credinta pentru a atrage investitori care nu cunosc foarte bine miscarile pietei. Cel mai bun lucru de facut este consultarea unui expert care va putea decide daca investitia este una care sa merite atentie sau nu.

3.Evitarea negocierilor bazate doar pe incredere sau a intelegerilor nefinalizate cu un document legal. Pentru foarte multa lume exista tendinta de a a incerca sa faca economii din orice. De aceea foarte multi chiriasi accepta sa ocupe imobile fara a avea un contract semnat sau clauze clar definite. In astfel de situatii exista intotdeauna riscul unor abuzuri din partea proprietarilor si de multe neplaceri de ordin legal. Desi este o cheltuiala in plus, un contract semnat de toate partile implicate si legalizat poate scuti pe toata lumea de foarte multe batai de cap.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul