Criteriul National

La ce ne ajuta fatetele dentare

La ce ne ajuta fatetele dentare
martie 27
19:17 2020

Fatetele dentare sunt constructii proteice unidentare, acestea fiind reprezentate de o foita fina din ceramica sau oxid de zirconiu. Aceste fatete pot fi de doua feluri si anume prima categorie necesita o preparare in prealabil a dintilor si anume in sensul in care se slefuieste 0,3-0,8 mm din smaltul vestibular. Aceasta metoda este cea mai indicata in situatia in care este nevoie de o schimbare drastica in ceea ce priveste aspectul dintilor. De asmenenea, aceasta solutie este utila si in cazul dintilor cu un aspect voluminos.

Mai exista si a doua categorie de fatete si anume fatetele de tip „no prep”. In cazul acestor fatete nu este necesara o preparare a dintelui, ele fiind utilizate pe dintii mici si prezentand si spatii interdentare. Aceasta metoda este avantajoasa pentru ca va conserva testul dentar. Exista o multime de afectiuni pentru care pacientii opteaza pentru acest tratament cu fatete dentare. In primul rand, persoanele cu dintii cu discromii sunt cele care se bucura cel mai mult de pe urma unui astfel de tratament. Vorbim asadar de pacientii care au folosit in copilarie tetraciclina sau au facut un exces de fluor.

De asemenea, tratamentul cu fatete dentare este util si in cazul dintilor tociti excesiv, spatiati sau ciobiti in treimea incizala. Acest tratament este util si in cazul dintilor cu treme sau diastreme, precum si in situatia diverselor anomalii minime de pozitionare a dintilor frontali. Medicul stomatolog prepara dintii care urmeaza a fi fatetati printr-o slefuire selectvia, in functie de particularitatile individuale ale pacientului. Pentru a face acest lucru, medicul trebuie sa aiba dotari de ultima generatie, dar si tehnicieni special instruiti pentru a face acest lucru. Tehnicienii dentare va vor instrui cu privire la procedura si va vor da cele mai bune sfaturi, astfel incat sa reusiti sa treceti peste problemele dentare.

Aceste fatete dentare sunt garantate pe o perioada de 10-15 ani si protejeaza in acest fel dintele. De asemenea, ele mai sunt apreciate si pentru faptul ca reusesc sa intareasca dintele, ceramica fiind biocompatibila si nu irita tesuturile moi din jurul dintelui. Un alt avantaj al acestei ceramici este ca ea este si stabila din punct de vedere cromatic, izoland pulpa dentarea asemenea smaltului. Aceasta are si un aspect natural, avand proprietati asemanatoare smaltului in ceea ce priveste transluciditatea, dar si textura, culoarea, precum si rezistenta mecanica, fiind in acest fel solutia cea mai bunna pentru orice problema veti avea.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Claudiu

Claudiu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul