Criteriul National

La ce să fim atenți când cumpărăm un rucsac pentru școală – Consumator

La ce să fim atenți când cumpărăm un rucsac pentru școală – Consumator
august 31
09:41 2020

Mulți părinți cred că odată cu încheierea ciclului primar alegerea ghiozdanului sau rucsacului de școală devine doar o chestiune de gust. Mulți spun: „Copilul e mare, s-aleagă singur”, fără să-și dea seama că această alegere îi poate afecta activitatea de învățare și sănătatea pe termen lung.

Faptul că după vârsta de 10 ani constituția fizică a copilului nu mai este la fel de firavă precum în primii ani de școală, nu înseamnă că spatele acestuia nu trebuie protejat în continuare. De aceea cel mai important criteriu în alegerea unui rucsac școlar rămâne dimensiunea și construcția acestuia, iar aici atributele esențiale sunt foarte clare: este obligatoriu ca rucsacul să fie prevăzut cu spate buretat, aerisit și ergonomic, bază stabilă, partea inferioară să nu coboare mai jos de zona mijlocului, partea superioară să nu depășească linia umerilor, în timp ce lățimea rucsacului să nu depășească cu mai mult de 3 centimetri spatele copilului. La fel de importante sunt cureaua ajustabilă pentru torace și baretele pentru umeri, de asemenea ergonomice, reglabile și buretate, care trebuie să fie adaptate constituției copilului. Dacă baretele sunt prea strânse și înguste, și apasă în mod excesiv pe umerii copilului, sunt afectate circulația și terminațiile nervoase, ceea ce poate genera dureri sau amorțeli în zona umerilor și a brațelor.

Înainte de a lua în calcul modelul sau aspectul exterior, trebuie ținut cont de asemenea și de compartimentarea rucsacului, care are un dublu rol funcțional: cât de încăpător este rucsacul, dar și cât de bine permit compartimentele existente distribuirea echilibrată a greutății. În plus, tipul de compartimentare diferă în funcție de vârsta și preocupările copilului: spre exemplu, unii elevii de liceu vor avea nevoie de un compartiment pentru laptop, în timp ce alți elevi vor avea nevoie de un compartiment mai încăpător pentru echipamentul sportiv.

Iată de ce, alegerea rucsacului potrivit, poate depinde de o serie de întrebări: în ce activități va fi folosit în principal rucsacul, și care este cea mai bună compartimentare a acestuia? Sunt potrivite dimensiunile pentru constituția copilului? Are compartiment ascuns pentru acte și chei? Materialele sunt premium, rezistente și impermeabile? Capacitatea acestuia este adaptată nevoilor și vieții de zi cu zi ale adolescentului?

Ultimul, dar nu cel din urmă, aspectul exterior este în întregime subiectiv și rămâne la latitudinea tânărului școlar, dar este recomandat ca indiferent de alegere, rucsacul să fie dotat cu benzi din material reflectorizant pentru o siguranță sporită în trafic.

Experiența vastă în dezvoltarea ghiozdanelor, dar și grija și apropierea brandului Herlitz de copiii mici și mari, a permis o înțelegere mai bună a comportamentului și nevoilor acestora, identificând astfel acele puncte esențiale care trebuie îndeplinite și în materie de rucsacuri. Astfel, oferta variată de rucsacuri, special concepută pentru a corespunde nevoilor specifice vârstei și preocupărilor fiecărui tânăr, respectă cu sfințenie principiile după care Herlitz își ghidează activitatea –susținerea sănătății, educației și siguranței tuturor copiilor.

Respectând cele mai exigente standarde de calitate, rucsacurile Herlitz se prezintă într-o ofertă variată, cu diverse modele destinate anumitor categorii de vârstă, ce corespund astfel diferitelor etape de creștere ale tinerilor elevi. De asemenea, toate rucsacurile Herlitz îmbină atributele obligatorii – ergonomia, compartimentarea, calitatea și rezistența – cu designuri dinamice, vesele și colorate. Nu în ultimul rând, garanția de 2 ani îți dă siguranța că e un companion de lungă durată, chiar și în afara școlii, pentru că modelele Herlitz corespund celor mai variate nevoi, putând fi la fel de eficient folosite în drumeții, vacanțe sau activități sportive.

Și dacă mai stai pe gânduri, iată încă un motiv foarte serios pentru a te grăbi: achiziționează un rucsac Herlitz în perioada următoare și-l poți dota și cu rechizite gratuit! Profită acum, pentru orice rucsac cumpărat primești un voucher cadou de 20 lei care-l poți folosi la achiziția suplimentară de rechizite Herlitz, Pelikan, Tiger Family și Serve. Pentru mai multe detalii despre oferta educațională Herlitz și pachetele promoționale pentru școală, intră pe www.herlitz.ro sau pe site-urile partenere.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul