Criteriul National

La ce te uiti daca-ti cauti apartament si vrei sa ai un somn linistit?

La ce te uiti daca-ti cauti apartament si vrei sa ai un somn linistit?
aprilie 03
13:43 2019

Un somn bun si odihnitor are un rol vital pentru sanatatea organismului. Acesta imbunatateste sistemul imunitar, ajuta la reglarea greutatii, creste nivelul de concentrare si productivitatea. Cand se afla in stare de repaus, corpul lucreaza pentru a mentine functiile creierului. Mediul in care dormi este deosebit de important pentru calitatea somnului si implicit, a vietii tale. Daca ai o sensibilitate aparte si auzi usor orice zgomot, pentru tine provocarea de a te muta intr-un apartament nou este uriasa. Linistea sau lumina slaba sunt unii dintre factorii care contribuie la un somn adanc si lipsit de agitatie. Iata ce ar trebui sa iei in considerare atunci cand obisnuiesti sa dormi iepureste si vrei sa iti cumperi o locuinta.  

Alege o locatie linistita

Cu toate ca mutarea intr-un apartament nou poate fi interesanta, gasirea spatiului perfect ar putea fi o sarcina descurajanta. In general, majoritatea oamenilor tin cont de zona in care isi achizitioneaza o casa. In cazul in care ai un somn nelinistit, cu atat mai mult trebuie sa cauti un apartament de vanzare care sa fie departe de zgomotele intense din exterior. Evita strazile foarte aglomerate si locurile din apropierea garilor de tren deoarece cu siguranta nu vei reusi sa te odihnesti prea bine in noua casa. Nu sunt recomandate nici apartamentele din apropierea statiilor de transport public pentru ca in aceste zone este trafic ridicat si pe timp de noapte. Alege o locatie mai indepartata si de parcare, sa nu te deranjeze atunci cand oamenii inchid usile masinilor sau folosesc claxonul.

Daca vrei sa achizitionezi un apartament in orasele mari, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. De exemplu, vanzarea unui apartament in Oradea nu este foarte simpla atunci cand sunt cumparatori care vor un somn linistit. Orasul este un adevarat hub industrial, fiind in plina expansiune turistica si a mediului de afaceri. Cel mai probabil zonele linistite sunt departe de agitatia urbana, iar tu trebuie sa cauti ceva mai mult pana vei gasi apartamentul potrivit pentru tine.

Ia in considerare tipul de pardoseala si izolatia

Un factor trecut cu vederea atunci cand alegi apartamentul este podeaua. Aceasta reprezinta modul in care se transmite zgomotul de la vecini catre tine. Izolarea fonica a pardoselei impiedica patrunderea galagiei de la vecinii care locuiesc la etajele inferioare. O podea izolata este indicata si pentru a nu primi plangeri daca obisnuiesti tu sa fii o sursa de zgomot pentru ceilalti. In ceea ce priveste persoanele care locuiesc deasupra apartamentului tau, sunetele vor fi absorbite daca pe podea sunt covorase. Mersul pe tocuri, mutatul mobilei, zgomotul produs de copii sau trantitul obiectelor produc sunete ce sunt transmise de sus in jos, prin tavan. Activitatile vecinilor de la etajul superior pot fi incredibil de iritante si perturbatoare pentru somn. Cauta un apartament cu o pardoseala tare, care sa iti asigure nivelul de confort dorit. Peretii izolati sunt si ei o varianta buna pentru a tine zgomotul la distanta. Daca locuinta pe care vrei sa o cumperi are plafonul si zidurile placate cu gips-carton pentru izolare acustica, atunci este mai mult decat potrivita pentru tine.

Acorda atentie iluminatului exterior

Prin pastrarea intunericului deplin in dormitor pe timp de noapte vei adormi mai repede si te vei trezi foarte odihnit. In stare de repaus, organismul secreta un hormon numit melatonina. In intuneric total, producerea acestuia este optima, ajutand la relaxare si scaderea tensiunii arteriale.

Iluminatul artificial puternic afecteaza somnul si buna dispozitie a unei persoane. Opteaza pentru un apartament care sa fie la o distanta considerabila de lumini stralucitoare, locuri de parcare unde farurile masinilor sunt suparatoare sau strazi intens circulate pe timpul noptii.

Nu exista nici un inlocuitor pentru un somn linistit. Cand esti in cautarea unui apartament, aminteste-ti de acesti factori pentru a gasi o locuinta in care sa te odihnesti foarte bine. Locatia potrivita te va ajuta sa obtii cele opt ore de somn necesare in fiecare noapte pentru ca viata ta sa fie incarcata de sanatate si buna-dispozitie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei