Criteriul National

La plăcinte înainte, la mişcare…ehh…mai bine sarmale. Cucuriguuu! Tot politicienii sunt vinovaţi?

ianuarie 06
06:53 2016

 

la placinte

 „Mare emoţie am avut ieri 5 ianuarie 2016, nu pentru că eram singur într-un areal de câţiva kilometri pătraţi, ci pentru că am reuşit şi eu performanţa primului selfie din viaţa mea. Vremea era superbă: -2 grade cu soare si fara vânt. Alerg de mai bine de 6 ani ( de când m-am lăsat de fumat) în medie 10 km pe săptămână pe nisip în ultimul an si în trecut 30 de km în parc. Pe lângă cei mai mulţi prieteni vechi care îmi spuneau –,,ce ‘reacu pierzi vremea cu umanitarele şi certurile pe la primărie? parchează şi tu pe trotuar şi hai să bem un şpriţ – incepe Românii au talent” – mă întreabă foarte puţini acum de unde am atâta energie pentru activitatea comunitară (în paralel cu cea profesională). Eu sunt convins că nu am făcut nici măcar 10% din cât aş fi putut în 2015 dar atât mi-a permis mediul înconjurător din păcate. Stilul de viaţă al constănţenilor mi se pare unul foarte simplist ce are ca principal scop satisfacerea instinctelor primare: mâncare, băutură şi sex. Există şi alte posibilităţi de a ne bucura de propriul corp: sportul şi propria minte: spectacolele de teatru şi muzică. Nu mă simt deloc bine în această ipostază de a da lecţii de viaţă, dar văzând îmbulzeala de la supermarket după alergarea în pustietatea de la malul mării îmi dau seama cât de gravă este situaţia. Ideal ar fi fost ca administraţia locală şi alte programe educative la nivel central să inspire oamenilor un stil de viaţă sănătos promovând evenimentele culturale şi dezvoltând infrastructura sportivă. Ei au facut exact pe dos. Au subfinanţat instituţiile de cultură şi au betonat parcul. În aceaste condiţii comunitatea trebuie să aibă puterea să discearnă ce înseamnă un stil de viaţă sănătos. Nu îţi trebuie doctorate (şi sunt mulţi cei care le au degeaba) ca să îţi dai seama că la pădure este bine să faci mişcare, nu grătare şi că aerul în oraş este foarte poluat, iar pe malul mării situaţia este mult mai bună. Dacă am reusi măcar aceste două lucruri să le schimbăm în viaţa noastră: SPORTUL şi PREZENŢA LA SPECTACOLE, confortul nostru s-ar îmbunătăţi considerabil şi apoi, cu timpul, şi imaginea oraşului se va schimba. În clipa de faţă oraşul reflectă stilul de viaţă al oamenilor. Nu asteptaţi minuni de la administraţie pentru că mie mi-a spus interimarul Făgădau în urmă cu aproape doi ani: ,,Andrei, îmi cer oamenii locuri de parcare, le fac locuri de parcare” (nu alternativă velo şi RATC electrificat) aşa că, dacă o să-i cereţi în curând si marjuana, e posibil chiar să primiţi. Şi apoi ne mirăm ….”vaiii suntem ţara cu incidentâţa cea mai mare a cencerului de colon” – pai daca crapă sărmăluţele în noi şi sforăim la ştiri, cum să nu fie aşa? Poate că aici este şi vina doctorilor, nu doar a administraţiilor. Ei ar trebui să iniţieze campanii ample de încurajare a populaţiei să facă mişcare şi să nu stea să acuze administraţia de lipsă de organizare în această directie. Curaj că se poate! „ – povesteşte tânărul activist arhitect Chivu Andrei pe pagina lui de socializare

 PROGRAMUL TEATRULUI  FANTASIO

5

 

Fotografie0223 Fotografie0230 Fotografie0232 Fotografie0234 Fotografie0238 Fotografie0241 Fotografie0245 Fotografie0247

va mai recomandam: Uhaaa-politicieni corupti! -zise-comunitatea-si-mai-lua-o-gura-de-saorma

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro