Criteriul National

La vremuri tulburi, salvarea e în noi înșine

La vremuri tulburi, salvarea e în noi înșine
martie 21
18:11 2020

646x404

La vremuri tulburi,salvarea e în noi înșine !

Cred ca foarte multi dintre noi ne amintim expresia : ” A avut prezență de spirit „, rostită atunci când vrem să spunem despre cineva care a scăpat nevătămat dintr-un grav accident rutier.
Aceasta ” Prezență”, pe care o sesizăm, o conștientizăm numai în momentele grele din viața noastră , ține chiar de ESENȚA omului, OMUL fiind suflet (spirit) și trup.

Fără îndoială sufletul rămâne „șeful” și ar putea să ne conducă numai la BINE, dacă nu-i blocăm mijloacele necesare conducerii vieții noastre.
De multă ” Prezență de spirit ” avem nevoie în aceste momente de cumpănă !
Cei din era „Tabletei” , și, chiar cei născuți mai demult care au uitat, se vor întreba : De unde luăm aceasta ” Prezență” sa o folosim ca arma și contra „Virusului” ?
Este chiar in noi…E nevoie sș ne liniștim inima , să ignorăm agresiunea exterioară care ne asaltează clipă de clipă și vom primi semne și semnale ,aparent invizibile, pentru rezolvarea problemei care ne frământă.
„PREZENȚA sosește atunci când ” ți-a venit un gând” (este din sufletul tău) care te oprește să continui ceea ce-ți propuseseți, ceea ce semnifică faptul cș erai pe o cale greșită. Inima /sufletul nu-ți va spune soluția de ieșire din încercuire, rezolvarea o va găsi mintea ta care a înțeles semnificația indicatoarelor : ” Drum înfundat” sau ” Cădere de pietre” , luate ca exemplu din reglementarea circulației rutiere, așa, ca să fie pe înțelesul omului obișnuit.
Daca nu ești atent la ce-ti spune „Inima” si refuzi să-i dai atenție pentru a-i dezlega semnalele , să virezi pe alt drum decât cel cu pericole, vei suporta necazul, din păcate nu singur, fiindcă neatenția ta se va răsfrânge si asupra oamenilor nevinovați din preajma ta.
397851
Considerațiile de mai sus trimit automat la starea actuală în care ne găsim , sub asaltul „Virusului” . Putem diminua la maxim contaminarea și vom împiedica transmiterea către alții, dacă am fost loviți de acest virus, numai prin implicarea suflet și trup.
De aceea, pe final vreau să înțelegem c numai atunci putem reuși, în condițiile în care avem prezență de spirit. Să urmăm întocmai și la timp măsurile stabilite de specialiști.
Numai uniți în suflet și în fapte vom depăși starea de urgență în care suntem!

Sursa foto: https:// google.com

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 21 Martie 2020 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul